Alle Girl Geeks: Se her!

Beathe Due, Lise Eastgate, Åse Gustavsen, Monica Kristianse

Beathe Due, Lise Eastgate, Åse Gustavsen, Monica Kristianse Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

- Det er kult å jobbe med tek(nologi) og vi tek-kvinner må tørre å støtte hverandre og vise oss fram, sier nyansatt dekan på IT-avdelingen ved høyskolen, Beathe Due.

DEL

Hun er en av initiativtagerne bak Girl Geek Dinner Østfold som går av stabelen for første gang tirsdag neste uke ved høyskolens avdeling i Halden.

Startet på Twitter

Girl Geek Dinners er et internasjonalt nettverk for kvinner som er over gjennomsnittet interesserte i teknologi.

Nå skal det bygges nettverk også i Østfold. Det finnes avdelinger allerede i Trondheim, Stavanger, Bergen og Oslo.

- Det startet i 2010, da Bente Karlsnes flyttet fra Brussel til Oslo og twitret om at man burde starte Girl Geek også i Norge. Jeg kastet meg på og var med på å startet opp nettverket i Oslo. Nå som jeg jobber i Halden var det naturlig å starte opp her også, sier Due.

Smekkfullt

Å være opptatt av teknologi er trendy for den moderne kvinne og nå har alle nerdete Østfold damer muligheten for å komme «ut av skapet», skrives det i pressmeldingen som skal lokke Østfolds teknologiopptatte kvinner til Halden tirsdag.

- Det har blitt en kjempesuksess i Oslo og alle arrangementene våre er smekkfulle. Det er allerede over 30 påmeldte til oppstartsmøtet, men vi klarer å finne plass til noen til, smiler Due.

Girl Geek Dinners Østfold (GGDØ) vil arrangere faglige og sosiale events med teknologi som en rød tråd.

Hensikten er å inspirere hverandre og oppdateres faglig, drive med delekultur i praksis og synliggjøre dyktige kvinner innen sitt fagfelt på offentlige arenaer - samt inspirere flere jenter til å velge IT/IKT utdanning.

Smart Women

I Halden hadde man allerede et eksisterende kvinnenettverk å bygge på.

- Jeg har ledet prosjektet NCE Smart Women. Det gikk over to år, og Girl Geek Dinner er jo en fantastisk mulighet til å bygge videre på nettverket vi etablerte i prosjektperioden, sier IT-gründer Åse Gustavsen.

Studieleder på IT-avdelingen Monica Kristiansen og leder for Halden IT-forum Lise Eastgate oppfordrer alle teknologi og faginterresserte kvinner til å møte opp.

Ingen sutregruppe

Tanken er at nettverket ha fokus på å framsnakke hverandre og pushe hverandre til å trå litt fram i lyset.

- På konferanser er det fortsatt stort sett menn på talelista, med noen hederlige unntak, til tross for at det utdannes stadig flere kvinner i bransjen. Vi er ingen sutregruppe, men skal gi hverandre en dytt til å tørre å stå på en scene og ha selvtillit til å fronte faget vårt, sier Due.

Målet er å bli gode rollemodeller og på den måten vise andre jenter og kvinner at dette er en kul og morsom bransje å satse på.

Facebook

- Hvis det beveger seg i Halden og Østfold, så kommer det til å synes, og det vil gi en smitteffekt, sier Eastgate.

Ønsker du å være en del av nettverket, men ikke har mulighet til å komme neste uke, så kan du like Girl Geek Dinner Østfolds facebookgruppe.

På den måten holdes du orientert om framtidige arrangementer.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags