Inviterer til et unikt foredrag

Artikkelen er over 1 år gammel

Halden Helsehus ønsker å ha mer åpenhet om døden. I den anledning inviterer dem til gratis foredrag på Aladdin Kino om en uke.

DEL

Det er Halden Helsehus som står bak arrangementet «Hvordan leve til jeg dør». Det er et åpent møte for alle som bor i Halden og Aremark med Ingvard Wilhelmsen om et veldig viktig tema.

Tema om kreft

Ingvard Wilhelmsen forteller HA at han kommer til å snakke om hvordan takle den tunge beskjeden om kreft.

– Jeg kommer til å påpeke at det meste her i livet kan vi ikke gjøre noe med. Vi får ikke velge våre foreldre. Vi får ikke velge våre sykdommer, men vi kan velge hvordan vi skal forholde oss til det som kan skje, sier han.

Fakta: Ingvald Wilhelmsen

Ingvard Wilhelmsen er en norsk lege og professor med hypokondri som spesialfelt. Wilhelmsen tok medisinsk embetseksamen ved Universitetet i Bergen i 1976. Han er spesialist i indremedisin, fordøyelsessykdommer og psykiatri. Han har arbeidet som overlege ved konsulttjenesten Psykiatrisk Klinikk, Haukeland Sykehus. Han har siden 1995 drevet Norges eneste klinikk for hypokondere. Klinikken er en liten seksjon av Medisinsk Poliklinikk ved Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen.

Lære hvordan man skal takle dårlige nyheter

Kreftkoordinator Ellen Rosseland Hansen forteller at hensikten bak arrangementet er åpenhet rundt døden.

– Samtidig som det er viktig å leve så lenve vi lever. Det er mange utfordringer i hverdagen. Vi tror det blir en stor opplevelse å høre på Wilhelmsen og hans måte å takle vanskelige utfordringer på, sier hun.

Et åpent møte for alle

Wilhelmsen forteller at han, etter mange år som lege, er beundret over hvor mye folk takler i slike situasjoner.

– Det er mange som får kreft og overlever. Det er mange som får tilbakeslag og det er noen som får uhelbredelig kreft. Det er mange forskjellige måter å takle det på. Noen velger å leve livet best mulig, noen velger å «grave seg ned». Svaret ligger i framtiden og jeg kommer til å forklare hvordan man forholder seg til disse tankene.

Arrangementet 27. september på Aladdin Kino er ikke kun for mennesker med kreft eller pårørende.

– Dette er et allment møte. Det er et viktig budskap som alle bør få med seg, sier Wilhelmsen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags