– Det er bare å ta med seg en stol og komme. Vi skal sørge for at det både blir brus, popkorn og litt tradisjonelle kinogodterier å få kjøpt, sier Eriksen.

Ikke første gang

Det er ikke første gang han inviterer til gratis utendørskino i Halden.

– Vi har hatt det både utenfor Tista Senter og på Skolestadion. Det siste gikk kanskje ikke helt som vi ønsket i forhold til antallet som møtte fram, men det håper vi å kunne få en endring på denne gangen, sier han.

«Spøkelsesstemning» i Halden

– Det har tatt litt tid i forhold til å få en avklaring om hvilken film vi kunne vise, men heldigvis fikk vi førstevalget vårt.

Det er ikke vanlig at distributørene tillater gratisvisning av en såpass ny film som dette, men de gjorde et unntak denne gangen.

Det synes jeg passer fint med tanke på at det snart er premiere på «Den Hvite Dame» på festningen. Dermed kan vi være med på å sette et «spøkelsespreg» på Halden.

Filmen sendes jo såpass sent som klokka 22 på kvelden, sier Eriksen.

Sperrer av Torget

Det vil bli en del rigging i forkant av lørdagskveldens forestilling. Blant annet skal man ha opp lerret, lydutstyr, kiosk og popkornmaskin.

– Derfor blir Torget sperret, og det gjør det blant annet vanskelig å ha «drive-in-kino». Torget vil være avstengt fra klokka 07 lørdag morgen, og det kan være greit å vite for dem som planlegger å parkere på Sydsiden denne dagen, sier Eriksen.

Godt kinoår

Han kan for øvrig se tilbake på et godt kinoår i Halden så langt.

– Det har gått litt opp og ned, og særlig er sommeren en utfordring. Men de sju første månedene har vært mye bedre enn forventet. Det lover godt, ikke minst med tanke på at vi har flere storfilmer i vente. Blant annet «Harry Potter», «Hakkebakkeskogen» og «Kongens nei», sier Clas Lucky Eriksen.