Regningen fra OfficeDirect er adressert til Sørhalden og Eskviken Vel og ser ut som en regning på Windows programmet "Microsoft Office 2012 Business Pro". Når du leser den lille teksten på regningen, står det at dette er tilbud til bedriften. Regningen er på 580 euro, som i dag tilsvarer 4939 kroner.

- Jeg er skeptisk av natur, så da jeg så regningen stusset jeg over at den var opgitt i euro, sier Balstad.

- Jeg sjekket firma på nettet og da kom det opp flere advarsler fra både NHO Reiseliv og Trygg Handel, så det er ikke første gangen de sender ut regninger til firmaer.

- Da jeg søkte på programmet de tilbyr på nettet, så jeg at det koster halvparten av det Office Direct krever, forteller han.

- Kast regningen i søpla

NHO Reiseliv sine nettsider advarer de mot selskapet da flere av deres medlemmer har mottatt denne regningen.

– Her presenteres bedrifter for noe som ligner en faktura med betalingsplikt, men som med liten skrift omtales som et tilbud. Hele konseptet går ut på å få bedrifter til å betale i vanvare, sier advokat Kjell Ola Berg i NHO Reiseliv

– De som får slike regninger i posten, bør kaste det i søpla. Hvis du ikke har betalt og du senere blir møtt med at det eksisterer en bindende avtale, bør du protestere på kravet. Det kan du gjøre per epost og brev. Presiser at du aldri har bestilt noe og at du bestrider kravet. Omtvistede krav er ikke gjenstand for inkasso og kreditor må i så fall få dom for sitt krav, sier NHO Reiseliv-advokaten.

Ren svindel

Trygg Handel advarer også mot selskapet. De mener teksten hvor det kommer fram at dette er et tilbud, ikke gir tilstrekkelig informasjon om at det ikke er en faktura. Trygg Handel anser det som et rent svindelforsøk og brudd på markedsføringsloven, hvor OfficeDirect prøver å få firmaer til å forveksle tilbudet med en faktura.

" For å sette det litt på spissen vil vi påpeke at man kan kjøpe en 2013 års utgave av det samme produktet direkte fra Microsoft for $399.99, noe som utgjør ca 2 400 kr." står det på Trygg Handel sine nettsider.

Det kommer også fram at domenet OfficeDirect er registrert anonymt.

"Det eneste det henvises til er et spansk firma som de oppgir som "payment provider" ved navn Direct Payment Service S.L. Denne bedriften, med tilholdssted i Barcelona, har en daglig leder ved navn Alexander Raicevic Dokljanov. Denne mannen har siden 2013 et NUF-selskap registrert i Norge ved navn Scandinavian Exports Ltd og han er også registrert på en svensk adresse i Malmö." skriver Trygg Handel.

- Det er sikkert mange firmaer som lett kan gå på dette, det er fort gjort å ikke lese regningen nøye i en hektisk hverdag og legge den i betalingsbunken, så jeg synes det er viktig å si fra, sier Balstad.

- Det er viktig å jobbe mot svindlere, legger han til.