Aarbu blir ny Aremark-ordfører

Geir Aarbu blir ny ordfører i Aremark. Det er klart etter at Sp og Ap tirsdag ble enige om et samarbeid de neste fire årene

Geir Aarbu blir ny ordfører i Aremark. Det er klart etter at Sp og Ap tirsdag ble enige om et samarbeid de neste fire årene Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Geir Aarbud fra Sp blir ny ordfører i Aremark og Harald Nilsen (Ap) ny varaordfører.

DEL

Det ble klart etter et møte mellom de to partiene tirsdag kveld. Sammen har partiene ti av de 17 plassene i kommunestyret, og det blir dermed rød-grønt styre i Aremark de neste fire årene.

Les også: Brakvalg for Aremark Sp

Større formannskap

De to partiene er enige om fordelingen av utvalgsledere og at formannskapet skal utvides fra fem til sju medlemmer.

Senterpartiet får lederen i oppvekst og kulturotvalget samt i drifts- og utviklingsutvalget, mens Arbeiderpartiet får omsorgsutvalget.

- Noen felles politsk plattform har partiene ikke utarbeidet, men vi er enige om så stå sammen om de utfordringene kommunen står overfor de neste årene, sier Geir Aarbu.

Konstruktive samtaler

Både Geir Aarbu og Harald Nilsen sier at samtalene mellom partiene har vært både gode og konstruktive, og at man raskt kom fram til en enighet.

- Ser man på partiprogrammene er det små forskjeller mellom hva Sp og Ap ønsker, og vi er godt fornøyd med å være tilbake i posisjon og med utfallet av forhandlingene, sier Harald Nilsen.

På plass i oktober

I møteplanen for Aremark kommunestyre er det berammet kommunstyre 27. oktober.

- Senest denne dagen vil det nye kommunestyret konstituere seg, sier den nye ordføreren, Geir Aarbu.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags