Gå til sidens hovedinnhold

Ragnhild (18) og Josefine (17) ga landbruksministeren råd: – Ikke kutt støtten til 4H

Artikkelen er over 4 år gammel

Medlemmer fra flere 4H-klubber i Østfold møtte opp for å si sin mening da landbruks- og matminister Jon Georg Dale kom til Rygge torsdag.

4H-medlemmene benyttet anledningen til å fortelle landbruksministeren at det slett ikke var bra å kutte i støtten til 4H slik det er foreslått i statsbudsjettet for 2018.

– Å dyrke mat er viktig

I dag får 4H sju millioner kroner i støtte over Landbruksdepartementets budsjett. Går forslag til neste års statsbudsjett igjennom, kuttes denne støtten helt ut.

– Det er ikke bra med tanke på at vi fortsatt skal ha et aktivt landbruk i Norge, og i den sammenhengen er 4H viktig. Å dyrke mat er det viktigste vi kan drive med i Norge, fremholdt 4H-medlemmene.

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) tok seg god tid til å høre på budskapet fra de unge 4H-medlemmene, og han ble også av seks år gamle Lilly Johanne Winterseth fra Råde vist en rekke flotte bilder fra ulike aktiviteter.

– Vi ønsker objektive kriterier

– Jeg synes 4H gjør en fantastisk innsats, og jeg tar med meg det som sies. Årsaken til at det blir kutt i støtten fra Landbruksdepartementet, er at vi ønsker legge objektive kriterier til grunn for støtte til frivillige organisasjoner slik at det blir mindre påvirket av politiske holdninger. Den synet har Frp ikke fått støtte for i Stortinget, og dermed blir denne støtten fjernet nå, framholdt landbruksministeren overfor Moss Avis.

– Betyr det at løpet for 4H er kjørt?

– Det kommer an på den kommende budsjettbehandlingen i Stortinget, sier Jon Georg Dale.

Kommentarer til denne saken