37 asylsøkere over grensen mandag

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Til sammen 37 personer, voksne og barn, fra Afghanistan, Syria og Eritrea kom med buss og tog og søkte asyl i Norge mandag.

DEL

Østfold-politiet opplyser at ti personer, hovedsakelig afghanere, ble tatt av en buss på Svinesund tollstasjon i kveld klokken 18.00. De ble deretter registrert og overlatt til Politiets utlendingsenhet.

Drøyt to timer tidligere, klokken 15.30, ble hele 22 personer, voksne og barn, tatt av utenlandstoget fra Göteborg da dette ankom Sarpsborg. De 22 var afghanere, eritreere og syrere.

Helt til slutt i kveld, klokken 20.30, ble enda fem utenlandske statsborgere av ulik nasjonalitet tatt av en buss og overlevert Politiets utlendingsenhet som videre oppfølging.

«Eksepsjonell situasjon»

Leger sør møttes mandag Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president François Hollande. De to ber om at EU går sammen om å løse den verste flyktningkrisen siden 2. verdenskrig.

– Vi må få på plass et felles system for å få rett til asyl, sa Hollande i en kort kommentar i forkant av møtet med Merkel.

Han kalte den rekordstore migrasjons- og flyktningstrømmen inn mot Europa, særlig fra krigsherjede Syria, for en "eksepsjonell situasjon som vil vare en stund".

Tyskland venter å motta rekordmange 800.000 asylsøkere i år, og Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun forventer at alle EUs medlemsland retter seg etter gjeldende flyktningpolitikk så raskt som mulig.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags