«Raushet og kjærlighet»

«La oss dele»: – La oss raust dele, sa Heidi Stenbock Haakestad. Foto: Tom R. Andreassen

«La oss dele»: – La oss raust dele, sa Heidi Stenbock Haakestad. Foto: Tom R. Andreassen

Artikkelen er over 3 år gammel

Den alltid positive energibunten av en ungdomsskole-lærer hadde et klart og konsist budskap i sin 17. mai-tale.

DEL

Heidi Stenbock Haakestad klart å samle i overkant av 500 haldensere da hun holdt tale på den etter hvert så tradisjonelle utendørskonserten til Blåseensemblet i Busterudparken en liten stund etter barnetoget.

Det er slutt på arrangementet på torget etter toget. De siste årene, etter at lærerne har sluttet å gå i toget, har det vært få som er blitt igjen. Nyvinningen i år førte til at det var et svært voksent publikum som fikk med seg konserten og talen i Busterudparken.

«Vi er heldige»

– Vi er heldigere enn 90 prosent av verdens befolkning. Det er vanvittige tall å ta inn over seg. I en verden der det tidvis blåser kalde politiske vinder, er det viktig å huske på verdien av empati, respekt og tillit. Og ikke minst verdien av vennlighet og kjærlighet, sa Stenbock Haakestad.

Hun roste Kong Harald for verdiene han står for. Ikke minst når det gjelder toleranse. Hun manet til hver og en å vise raushet, kjærlighet og omtanke til våre medmennesker.

–På den måten kan vi skape nærhet i stedetfor distanse, sa hun.

Skrøt av haldenserne

– Vi er heldige som bor i Halden. En by der «alle kjenner alle». En by full av ja-mennesker. En by med innbyggere som trosser både svenskekonger og ROBEK-lister, sa hun.

– I det gamle Hellas, i demokratiets vugge, var du et godt menneske dersom du utviste vennlighet, ærlighet, rettferdighet, måtehold og mot. Og kanskje er mot til å være vennlige og ha med oss hjertet det vi trenger mest av alt i 2017?

Spurte Heidi Stenbock Haakestad.

Hun fikk en kraftig og varm applaus til svar fra det voksne publikummet i parken.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags