140 permitteres ved Nexans

Permitterer: Nexans permitterer 140 fra nyttår.

Permitterer: Nexans permitterer 140 fra nyttår.

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredag kveld ble det kjent at 140 ansatte ved Nexans Norway AS på Isebakke permitteres fra januar.

DEL

– Slik det ser ut nå, vil vi måtte permittere omlag 140 ansatte for en varighet på seks måneder, bekrefter Trude Larstad som er kommunikasjonsdirektør i Nexans Norway AS.

Ansatte er informert

Hun forteller at de tillitsvalgte og to skiftlag ble informert om dette torsdag, mens det ble holdt et åpent møte om dette fredag. I tillegg er alle ansatte varslet over e-post og intranett i bedriften.

Nexans Norway på Isebakke har om lag 850 ansatte. Det vil ikke være nok arbeid for å sysselsette alle i første halvdel av 2015. Derfor ble de tillitsvalgte varslet om mulige permitteringer for en måned siden. Disse er nå blitt en realitet.

– Dette er ingen hyggelig situasjon, og vi permitterer selvsagt færrest mulig. Vi har stor forståelse for at det oppleves som dramatisk for de ansatte.

– Vil innleid arbeidskraft også rammes?

– Vi har nylig hatt en gjennomgang av innleid personell ved fabrikken. Vi holder på med prosessene nå. Vi er ikke i mål ennå, sier Trude Larstad.

Hun forteller at Nexans Norway jobber med at permitteringsperioden skal bli så kort som mulig.

– Vi jobber også med flere tiltak for å dempe virkningene. Slik som å sette i gang de vi kaller fast track-prosjekter, samt prosjekter som er til vurdering hos våre kunder, sier kommunikasjonsdirektøren.

Lysere i 2016

Hun er opptatt av å få fram at situasjonen ser lysere ut for 2016.

– Vi har hatt et veldig aktivt og bra år i 2014, men neste år blir utfordrende for bedriften. På grunn av forhold i markedet, får vi en midlertidig nedgang. Dette skyldes at noen prosjekter er utsatt av våre kunder, i tillegg til at vi ikke har nådd opp i konkurransen om andre prosjekter. Men 2016 ser lysere ut. På mellomlang og lang sikt har vi gode utsikter ved Nexans Norway, sier kommunikasjonsdirektør Trude Larstad.

Hun forklarer det med at det gjerne tar to år fra førstekontakt med en kunde til at produksjonen av en kabel blir satt i gang.

– Vi driver jo ikke med hyllevarer, men skreddersydde prosjekter. Derfor tar det tid før produksjonen kommer i gang, sier hun.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags