Gå til sidens hovedinnhold

Obs-varsel for Østfold: – Det kan bli veldig glatt!

Artikkelen er over 3 år gammel

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for Østfold. Det kan bli vanskelige kjøreforhold utover lørdag og ettermiddag og kveld.

(Sarpsborg Arbeiderblad)

– Det kan være lurt å kjøre forsiktig hvis du skal ut i ettermiddag og kveld, sier Kristian Gislefoss som er vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt til Sarpsborg Arbeiderblad.

Nedbør på vei

Akkurat nå er det nedbør på vei innover Sørlandet. Dette nedbørsfeltet vil nå Østlandet utover lørdag ettermiddag.

– I ytre strøk vil nedbøren først komme som regn. Om ikke temperaturene har kommet seg over på pluss-siden før det begynner å regne, vil det fryse på bakken. Da blir det veldig glatt, sier Gislefoss.

Les også

Pigg eller piggfritt – det kommer litt an på hvor du bor

Meteorologisk institutt sendte nylig ut et obs-varsel for å gjøre folk oppmerksomme for faren for vanskelige kjøreforhold.

I morgen tidlig

Ifølge vakthavende meteorolog er det fare for glatt veibane fra ettermiddagen og til rundt klokken 21.00 i kveld. Han påpeker at det også trolig vil bli lokale forskjeller.

– Det er også fare for at det kan bli glatt i morgen tidlig. Men trolig er det større fare for glatte veibaner i morgen tidlig i områdene Ørje, Spydeberg, Rømskog og Trøgstad enn i deres distrikt, sier Gislefoss til Sarpsborg Arbeiderblad.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.