(Sarpsborg Arbeiderblad)

Men la oss ta det første først. Uken har startet på en strålende måte i hele Østfold. Temperaturer på minussiden og lange perioder med sol preger første del av uken.

– Slik ser det egentlig ut til å bli de kommende dagene. Noe tåke kan det bli, men det blir også mye pent vær og temperaturer på minussiden, sier Eldbjørg Moksnes, vakthavende hos Meteorologisk institutt.

Skyer til etter hvert

Det fine vinterværet vil trolig holde seg de to-tre neste dagene, dog med noe mer skyer på onsdag. Også torsdag starter bra, men utover dagen vil det skye til.

– Torsdag vil det skye til, og det blir samtidig noe mildere temperaturer. Da kan det også komme noe nedbør, muligens i form av sluddbyger, sier hun.

Fra fredag av er det definitivt slutt på vinteridyllen for denne gang. Mer varierende skydekke og betydelig mildere temperaturer vil prege været i Østfold.

Stiger til 4–5 plussgrader

– Det blir ikke så mye nedbør, men temperaturene kommer til å stige opp til 4–5 plussgrader. Så vinteren forsvinner litt når elevene går til ferie, sier hun.

Og foreløpig ser det heller ikke ut til at selve vinterferieuken blir noe særlig kaldere.

– Det er ganske langt frem i tid, men ingenting tyder på et værskifte i første del av neste uke. Foreløpig ser det ut til at uken begynner med varierende skydekke og ganske milde temperaturer – i hvert fall sammenlignet med hvordan det har vært den siste tiden, forklarer hun.