Så mange har besøkt Solbergtårnet hittil i år

MANGE BESØKENDE: Mange østfoldinger har en oppfatning om at «ingen» besøker Solbergtårnet. De offisielle besøkstallene fra Østfold fylkeskommune viser at nesten 30.000 personer har vært der siden sesongåpningen i april.

MANGE BESØKENDE: Mange østfoldinger har en oppfatning om at «ingen» besøker Solbergtårnet. De offisielle besøkstallene fra Østfold fylkeskommune viser at nesten 30.000 personer har vært der siden sesongåpningen i april. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Siden sesongåpningen i begynnelsen av april har nesten 30.000 mennesker besøkt Solbergtårnet.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Nøyaktig 29.963 personer har besøkt Solbergtårnet med hage og rampe, skriver Østfold fylkeskommune på sine nettsider.

Eget telleapparat

Det understrekes at tallene ikke dreier seg om kun de som har brukt parkeringsplassen.

– Det er et telleapparat som registrerer alle som går inn på utstillingsplassen. Dermed blir ikke de som kun parkerer bilen sin ved Solbergtårnet registrert, sier Lars Ole Klavestad som er landskapsarkitekt hos Fylkeskonservatoren i Østfold.

Han er svært fornøyd med besøkstallene.

Folks oppfatning

– Mange har, på sviktende grunnlag, ment at Solbergtårnet er et offentlig pengesluk som ingen besøker. De offisielle tallene slår påstandene kraftig tilbake, står det på nettsidene.

Siden begynnelsen av april har 6820 personer besøkt helleristningene på Solberg. Også det er det plassert ut et telleapparat.

Flest besøkende var det i juli både ved Solbergtårnet og ved helleristningene.

Spennende utstilling

I Solbergtårnet er det nå en spennende utstilling om helleristninger og hvordan de ble oppdaget.

– Utstillingen har vært under utvikling helt fram til nå. Den består av store bilder inne i Solbergtårnet – samt spennende lyd- og lyseffekter, sier Klavestad og legger til at utstillingen er vel verdt et besøk.

Får nytt lys

Solbergtårnet ble åpnet for første gang i august 2010. Under åpningen ble det påpekt at prosjektet til 46 millioner var langt mer enn en rasteplass. Men også et sted tilrettelagt for formidling av kulturminner og landskap.

Førstkommende fredag vil det bli montert opp nytt lys på toppen av Solbergtårnet. Håpet er at det skal friste enda flere til å besøke stedet og utforske helleristninger.

Nattlysing av helleristninger

Og noe senere i oktober, nærmere bestemt onsdag 25. oktober, har du mulighet til å delte på en nattlysing av helleristninger på Bakke gård i Skjeberg.

Lars Ole Klavestad fra Fylkeskonservatoren vil stå for omvisningen og Klang av Oldtid vil spille på bronselurer.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken