Gå til sidens hovedinnhold

Vil slå sammen tingrettene i Østfold

Artikkelen er over 3 år gammel

Tingrettene i Sarpsborg, Moss, Fredrikstad og Halden kan bli slått sammen i framtiden.

(Sarpsborg Arbeiderblad)

Sven Marius Urke, direktør i Domstoladministrasjonen, bekrefter overfor Parat 24 at han arbeider med planer om å slå sammen de fire tingrettene til en felles domstol.

Basert på frivillighet

I 2016 ba justiskomiteen på Stortinget Domstoladministrasjonen om å stoppe nedleggelser og sammenslåinger av tingretter.

Justisdepartementet fulgte dette opp i sitt tildelingsbrev til Domstoladministrasjonen, hvor det slås fast at sammenslåinger skal være basert på frivillighet og lokal enighet, skriver Parat 24.

Korte avstander

Urke påpeker at de korte avstandene i Østfold er et argument for sammenslåing.

– Her sonderer vi muligheten for å slå sammen tingrettene i Moss, Fredrikstad, Sarpsborg og Halden til en felles domstol etter modell fra Vestfold. De korte avstandene i Østfold gjør det mest formålstjenlig å samle de fire tingrettene under et tak, sier Urke til Parat 24.

Ber om ro

Vegard Einan, nestleder i Parat, er ikke avvisende til endring, men opptatt av ryddige prosesser. Han vil ha ro i etaten slik at domstolskommisjonen kan få jobbet fram et helhetlig forslag.

– Vi har slått dette tilbake politisk før. Er det behov for det, kommer vi til å gå inn i denne saken med full tyngde en gang til. Våre tillitsvalgte har bedt om ro i etaten mens vi venter på innstillingen fra domstolskommisjonen. Det er et signal jeg håper også Domstoladministrasjonen tar med seg, sier nestlederen til Parat 24.

Kommentarer til denne saken