Gå til sidens hovedinnhold

Politietterforsker må i fengsel

Artikkelen er over 3 år gammel

Den tidligere politietterforskeren, som forsynte seg av et narkobeslag, er dømt til fengsel i 24 dager

(Sarpsborg Arbeiderblad)

Ifølge dommen fra Sarpsborg tingrett må også mannen i midten av 40-årene betale en bot på 20.000 kroner. Han mister også førerrett for motorvogn i to år.

Stjal tabletter

Den tidligere politimannen ved Sarpsborg politistasjon er dømt for å ha underslått 30 tabletter med narkotika fra et beslag som politiet hadde gjort i slutten av juli i fjor sommer.

Han ble også dømt for å ha inntatt disse tablettene over en periode på to dager i juli i fjor, og for å ha kjørt politibil i ruspåvirket tilstand om morgenen torsdag 28. juli i fjor.

Kjørte politibil i rus

Den tidligere politimannen nektet straffskyld for alle tiltalepostene under rettssaken i Sarpsborg tingrett.

I vurderingen av skyldspørsmålet mener retten det er bevist ut over enhver rimelig tvil at mannen var klar over hva han foretok seg når handlingsrekken startet med underslag av rusgivende tabletter som etterforskeren selv hadde til analyse.

Retten mener også at mannen kjørte en av politiets tjenestebiler i sterkt påvirket tilstand i rundt en kilometer i Sarpsborg sentrum. Da han skulle parkere politibilen, kom han borti i en annen politibil slik at begge fikk lakkskader.

Var i krise

Retten mener det var skjerpende at etterforskeren året før denne hendelsen ble ilagt en bot for brudd på taushetsplikten.

Retten bemerket også at det kan tyde på at politimannen utviklet rusavhengighet på grunn av sterke og vandedannede smertestillende medikamenter etter en mislykket operasjon. Og at mannen var i krise i perioden da lovbruddene skjedde.

Kommentarer til denne saken