Gå til sidens hovedinnhold

Innfører ny betalingsløsning for buss i Østfold

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne uken skrev Østfold kollektivtrafikk, Agder kollektivtrafikk, Brakar og Kolombus under en samarbeidsavtale med Ruter, om en felles mobil billettering.

(Sarpsborg Arbeiderblad)

– Hensikten er å bidra til en enklere og mer sømløs reise ved å tilby kundene en samlet betalingsløsning. Sømløse reiser og enklere billettering vil gjøre det enklere å reise til, fra og gjennom sentrale områder på Øst- og sørlandet, Østfold inkludert, sier Ole Haabeth, fylkesordfører i Østfold i en pressemelding.

Billettløsningen som skal utvikles baserer seg på Ruters RuterBillett-app.

– Ruters billettløsning skal videreutvikles slik at den i enda større grad støtter formålet med samarbeidet, men man skal fortsatt bruke appen vi bruker i dag – Østfoldbillett, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk til Moss Avis.

Johnsen sier at målet er å ha løsningen oppe i løpet av høsten.

– Vi må gjøre det enda enklere å reise kollektivt. Skal vi lykkes med det, så må tilbudet oppleves som enkelt å forstå, være tilgjengelig og lett å forflytte seg i. Dette samarbeidet bidrar til å fjerne administrative barrierer, og sørger i stedet for at kundens reiseopplevelse står sentralt når nye og smarte løsninger for den grønne, sømløse reisen skal videreutvikles, slår Ruters administrerende direktør, Bernt Reitan Jenssen, fast.

Fylkesordfører Haabeth er fornøyd:

– Dette vil lette hverdagen for mange av dem som pendler ut av Østfold og inn i andre fylker som Akershus og Oslo. Felles billettering er framtidsrettet, også med tanke på regionreformen vi er på vei inn i, sier han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.