Dramatisk på Hvaler da to måtte svømme i land

Her blir den siste mannen lokalisert av redningsskøyta Horn Rescue.

Her blir den siste mannen lokalisert av redningsskøyta Horn Rescue. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det ble satt i gang full utrykning til Hvaler da en båt gikk på grunn syd for Skinnarholmen sent fredag kveld.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Ved ti-tiden fredag kveld mottok politiet et nødanrop fra en båtfører som meldte at han hadde gått på grunn et sted utenfor Hvaler.

– Melderen, som var fører av båten, fortalte at de sto på et skjær. Han visste imidlertid ikke hvor de var, forteller operasjonsleder Villy Meier lørdag morgen.

Videoen viser at mannen blir lokalisert på svaberget med «Horn Rescues» IR-kamera natt til lørdag.

Fant ikke havaristen

Politiet kontaktet Redningssentralen som fikk peilet telefonsignalet til et område i Skjelsbosundet og Horn Rescue ble sendt for å bistå. Det var dårlig vær også fredag kveld, og krevende forhold på sjøen

– De kunne imidlertid ikke finne noen båt der. Kort tid senere fikk vi en ny nødsamtale fra en hytteeier på Viker på Asmaløy. Han kunne fortelle at en våt mann hadde tatt kontakt med ham og fortalt at en mann var igjen ute i båten, forteller Meier.

Videoen viser den grove sjøen redningsskøyta måtte kjempe mot under nattens redningsaksjon på Hvaler.

Redningsskøyta ble da sendt til Vikertangen hvor de klarte å lokalisere båten på en skjær like sør for Skinnarholmen.

– Det var ingen ombord i båten, men Horn Rescue klarte å lokalisere en mann på land. Det var noe ulendt terreng, men en patrulje fra politiet klarte å komme seg ned til ham og fikk mannen overlevert til helsepersonell. Han var da ganske nedkjølt og hadde også med seg en hund som var ganske så medtatt, forteller Meier.

Promille

Det ble senere rettet mistanke mot at mannen som ble funnet på fjellet, som skal være fører og eier av båten, var beruset.

– Han ble testet for dette og anmeldes for å ha ført båt i beruset tilstand og uten å ha gjeldende kompetansebevis for dette. Dette er nok to personer som ikke burde vært på sjøen i går, avslutter Meier.

Til alt hell er ingen personer meldt skadet.

Artikkeltags