Røykte på scenen i Moskva – fikk 20.000 kroner i bot

BØTELAGT I RUSSLAND: Åge Sten Nilsen både røyket og drakk på scena i Moskva. Det var ikke «innafor» og resulterte i en saftig bot på 20.000 kroner. Her er han fotografert under Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum i fjor.  FOTO: Thomas Andersen

BØTELAGT I RUSSLAND: Åge Sten Nilsen både røyket og drakk på scena i Moskva. Det var ikke «innafor» og resulterte i en saftig bot på 20.000 kroner. Her er han fotografert under Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum i fjor. FOTO: Thomas Andersen Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter en opptreden i Moskva fikk Åge Sten Nilsen en bot på 20.000 kroner fordi han drakk og røyket på scenen.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Det var VG som først fortalte den spesielle historien om en opptreden Åge Sten Nilsen hadde med tidligere Rainbow-gitarist Tony Carey i Moskva.

Vodka på scenen

Artisten var forkjølet og hadde trøbbel med stemmen da han gikk på scenen. Han ba om Prednisolon for stemmebåndene, men det lot seg ikke skaffe før konserten startet.

Dermed bestemte Nilsen seg for å like godt «ta’n helt ut» på scenen, skriver VG.

– Russere og vodka er flott tenkte jeg, det er jo vodkaens hjemland. På et tidspunkt tok jeg en sigarett også. Det skulle jeg ikke gjort, uttaler han til avisen.

– Er du gal?

Det først som møtte Åge Sten Nilsen da han gikk av scenen var en sjokkert promotor som spurte om han var gal.

– Han så for seg arrestasjon og det hele. Jeg visste jo ikke at det var strengt forbudt å røyke og drikke fra en statlig scene, sier han.

Allerede da Nilsen landet i Norge dagen etter, ble han via mail informert om at det hemmelige politiet hadde tatt bilder av ham på scenen. Han fikk da en bot på 20.000 kroner.

Åge Sten Nilsen har i ettertid lagt seg flat og bedyret at han selvsagt skal følge lover og regler i Russland. Han har også blitt forsikret om at han kan komme tilbake til landet og opptre uten at denne episoden skal få konsekvenser for ham.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags