Fra retten: Kvinnen synes hun er en god sjåfør og derfor ikke trenger førerkort

Artikkelen er over 3 år gammel

Sarpsborg-kvinnen (45) synes det er urettferdig at hun ble bøtelagt for å kjøre bil uten gyldig førerkort.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Tidligere denne uka møtte den 45 år gamle kvinnen i en tilståelsessak i Sarpsborg tingrett etter at hun natt til tirsdag 9. august i fjor ble tatt for å kjøre bilen i Lilletunveien, selv om hun ikke hadde gyldig førerkort.

Kvinnen ga en uforbeholden tilståelse i retten for kjøringen, men synes størrelsen på boten – 10.000 kroner – som påtalemyndigheten foreslo som straff var for streng.

Preg av gjentakelse

Det mente ikke tingretten, som dømte henne til å betale 10.000 kroner i bot.

– Retten er i dette konkrete tilfellet kommet til at det ikke er tilstrekkelig grunnlag for å fravike bøtenivået som enhver annen ville fått for tilsvarende overtredelse, skriver dommerfullmektig Camilla Mordt i rettsboka. Der retten også til at den 45 år gamle kvinnen så sent som i 2015 ble bøtelagt for tilsvarende forhold, slik at den siste kjøringen bærer preg av gjentakelse.

– Manglende respekt

– Siktede viste også under rettsmøtet manglende forståelse for forbudet mot å kjøre bil uten gyldig førerkort, da hun anså seg selv som en god sjåfør og at dette burde være nok til å kjøre bil. Hun opplevde det da som urettferdig at hun skulle bli bøtelagt for kjøring uten gyldig førerkort. Dette viser en manglende respekt for gjeldende veitrafikklovgivning, som det bør reageres følbart mot, skriver dommerfullmektig Mordt videre i rettsboka.

Kvinnen vedtok dommen.

Artikkeltags