Politiet advarer mot tyvebande i Østfold

Det siste døgnet er det registrert flere tyverier fra landbruksmaskiner i Follo og nord i Østfold. Politiet utelukker ikke at det er en organisert bande som reiser rundt i distrikter og stjeler, og ber eierne av slike maskiner om å være på vakt og ta sine forholdsregler.

Det siste døgnet er det registrert flere tyverier fra landbruksmaskiner i Follo og nord i Østfold. Politiet utelukker ikke at det er en organisert bande som reiser rundt i distrikter og stjeler, og ber eierne av slike maskiner om å være på vakt og ta sine forholdsregler. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det siste døgnet har GPS-utstyr for store verdier blitt stjålet fra landbruksmaskiner i distriktet. Politiet utelukker ikke at det er organiserte kriminelle som er på ferde og ber folk være på vakt.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) – Vi har fått signaler fra etterretning og fra operasjonssentralen om at det i løpet av siste døgn er registrert flere tyverier av dyrt GPS-utstyr fra landbruksmaskiner i Follo og nordre del av Østfold, sier politibetjent Pål Brandstorp ved forebyggende avsnitt i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad onsdag morgen.

Interessert i tips

Politiet utelukker ikke at det er organiserte kriminelle tyvebander som står bak GPS-tyveriene, og går nå derfor ut for å advare om den mulige banden før den eventuelt slår til mot landbruksområder i Sarpsborg.

– Vi kan ikke utelukke at det er utenlandske mobile vinningskriminelle som står bak disse tyveriene. Det er observert et par svenskregistrerte biler i forbindelse tyverier i Follo og nordre del av Østfold, og politiet er svært interessert i å få tips fra publikum dersom de observerer noen form for mistenkelig aktivitet på og ved steder der det foregår tresking, sier Brandstorp.

Ta forholdsregler

GPS-utstyret i slike landbruksmaskiner er kostbare saker, og nå viser det seg at slikt utstyr er objekter for mulige omreisende kriminelle.

– Ettersom det er registrert flere slike tyverier nordover i fylket og Follo, kan det tenkes at disse vil slå til også på steder nedover i fylket vårt. Derfor oppfordrer vi bønder og eiere av slike landbruksmaskiner om å ta sine forholdsregler og være påpasselige med å låse hyttene på maskinene etter endt arbeidsdag eller aller helst ta med seg slikt utstyr inn om natten, sier Pål Brandstorp i Sarpsborg-politiet.

Artikkeltags