Mann jaget taxisjåfør med samuraisverd

Artikkelen er over 4 år gammel

En mann i slutten av 30-årene er tiltalt for å ha truet en person fra en særlig utsatt yrkesgruppe.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) I mars neste år må mannen i slutten av 30-årene møte i Sarpsborg tingrett, der han er tiltalt for å ha truet en taxisjåfør nå i høst.

Ifølge tiltalen skal mannen ha løpt etter en taxisjåfør med et samuraisverd hevet over hodet etter at taxisjåføren skulle innkreve betaling for utført taxitur til en adresse i Sarpsborg natt til søndag 11. september i år. Han er også tiltalt for å ha båret samuraisverd på offentlig sted.

Mannen er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 265 som skal verne om personer fra en særlig utsatt yrkesgruppe, som for eksempel drosjesjåfører.

Rettssaken mot mannen skjer i Sarpsborg tingrett 23. mars neste år, og skal ledes av dommerfullmektig Thea Elise Kjæraas. Mannen forsvares av advokat Harald Otterstad, mens politiadvokat Borghild Fjeld Gylvik er aktor.

Det er statsadvokaten som har tatt ut tiltalen mot mannen i slutten av 30-årene.

Straffeloven § 265

  • Med bot eller fengsel inntil 2 år straffes den som ved trusler søker å påvirke yrkesutøvelsen til en person fra en særlig utsatt yrkesgruppe.
  • Som særskilt utsatt yrkesgruppe forstås a) helsepersonell som yter medisinsk begrunnet helsehjelp, b) personer som forestår allment tilgjengelig persontransport, som for eksempel jernbane, tunnelbane, trikk, buss, fly, drosje eller ferge, og c) personer som har ansvar for opplæring i grunnskole eller videregående skole.
  • Den som hindrer yrkesutøvelsen til en person som nevnt i annet ledd, straffes med bot eller fengsel inntil 6 måneder.
  • Med bot straffes den som ved skjellsord eller annen grovt krenkende ordbruk eller atferd forulemper en person som nevnt i annet ledd under dennes yrkesutøvelse.

Kilde: lovdata.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken