Fire personer tatt etter biljakt gjennom Sarpsborg

I alt fire personer er innbragt til politiets arrest på Grålum etter en biljakt gjennom Sarpsborg natt til fredag.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Politiet fikk klokken 23.35 torsdag kveld melding om en bil som var mistenkt for å kjøre med falske kjennemerker på vei ut av Oslo med retning mot Østfold.

Ordensmakten klarte ikke å finne igjen den aktuelle bilen, men i Sarpsborg møtte en patrulje på kjøretøyet like etter midnatt.

– Vi møtte på bilen ved Tune kirke og forsøkte å stanse denne, forteller operasjonsleder Tom Sandberg til SA natt til fredag.

Biljakt

Sjåføren av bilen, en mann som er godt kjent av politiet fra tidligere forhold, ønsket imidlertid ikke å la seg stoppe.

Det resulterte i en biljakt gjennom Sarpsborg sentrum, før ferden gikk mot Borgenhaugen.

– Vi fulgte etter kjøretøyet på kryss og tvers i området. Det var aldri snakk om høy hastighet, og det ble vurdert kontinuerlig hvorvidt vi skulle fortsette med tanke på sikkerheten til andre som ferdes på veien, opplyser Sandberg.

Punktering

Etter noe tid kjørte bilen inn på Kalaveien, hvor den punkterte.

– Da klarte vi å få stanset bilen og de som satt i denne, forteller Sandberg.

Totalt fire personer var i bilen under biljakten, de er alle nå innbragt til arresten.

Ruset

Sjåføren av bilen framsto også som ruset da politiet pågrep ham, og han vil bli framstilt for utvidet prøvetaking. Operasjonslederen sier politiet var godt fornøyd med å ha stanset bilen.

– Sjåføren hadde ikke gyldig førerkort, i tillegg til å framstå ruset. Han er tidligere hjemmehørende her i distriktet, men er nå folkeregistrert i Akershus. Han er godt kjent for oss fra før. Han vil bli satt i arrest og avhøres i løpet av morgendagen, forteller Sandberg.

De tre øvrige personene har så langt ikke noen status hos politiet.

– De har akkurat kommet inn til arresten. Bilen vil bli tauet inn og gjennomsøkt, vi vil også undersøke om det er noe de tre andre har gjort galt, forteller Sandberg.

Artikkeltags