(Sarpsborg Arbeiderblad)

Motstandsbevegelsen sto på utsiden av rådhuset like etter at valglokalet åpnet klokken 12.00.

Politiet ble tilkalt og de kom raskt til stedet. Demonstrantene ble bortvist rundt 15 minutter etter at de hadde startet demonstrasjonen. Det hele gikk stille og rolig for seg.

Uakseptabelt

– Dette er noe vi overhodet ikke liker. Det er helt uakseptabelt. Politisk virksomhet er lovlig, men ikke slike demonstrasjoner. Det var heller ikke søkt om demonstrasjonen. De dukket bare opp, sier valgansvarlig Lene Gunstrøm.

Skaper frykt

– Dette er veldig skummelt, og noe vi i Sosialistisk Venstreparti tar avstand fra. Nordfront er organiserte nynazister som ikke er redde for å bruke

vold som et virkemiddel. Jeg er homofil og homofile er en av gruppene som disse nynazistene har sagt at de skal knuse. Jeg vet ikke lenger om jeg kan føle meg trygg i Sarpsborg. På sin egen hjemmeside har de utpekt og navngitt meg som en folkeforræder. Det skjedde etter at vi fikk de fjernet fra Halden, sier SVs stortingskandidat i Østfold, Freddy Øvstegård, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Politiet må gjøre mer

– Demonstrasjonen utenfor rådhuset i Sarpsborg på valgdagen søndag, viser at de ikke er redde for å vise seg fram, og det er skummelt. Jeg er glad for at politiet viste de bort. Men samtidig stiller jeg spørsmål ved om politiet gjør nok. Politiet kunne være mer aktive for å motvirke dette miljøet og ikke la de bli en stor organisert gruppe. Dette er kanskje et arbeid vi som politikere må bevilge mer penger til. Det handler om innbyggernes trygghet, sier Øvstegård.