Babyer ekstra utsatt for smitte: – Fortsetter besøksbegrensningene

VIL UNNGÅ SMITTE: Ved Sykehuset Østfold videreføres besøksbegrensningene ved føde-, barsel og nyfødtintensiv. Kun far eller medmor får være sammen med mor og barn for å unngå smitte.

VIL UNNGÅ SMITTE: Ved Sykehuset Østfold videreføres besøksbegrensningene ved føde-, barsel og nyfødtintensiv. Kun far eller medmor får være sammen med mor og barn for å unngå smitte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

For å forebygge smitte fortsetter Sykehuset Østfold med besøksbegrensninger til nyfødte.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) På føde-, barsel og nyfødtintensiv ved Sykehuset Østfold er det fortsatt kun far eller medmor får være med mor og barn.

Søsken slipper fortsatt ikke inn på avdelingen.

I begynnelsen av februar ble det innført begrensninger for besøk ved avdelingen. Målet er å beskytte de nyfødte i en tid hvor det er stor utbredelsen av influensa, RS-virus og mage- tarminfeksjoner.

– Sykehuset Østfold ber om forståelse for at begrensningen fortsatt gjelder, men vil ta en ny vurdering i midten av april, står det på sykehusets nettsider.

De nyfødte barna er ekstra utsatt for smitte – noe som også kan gjelde mor. For at de sammen skal få en best mulig start på det nye livet, må sykehuset forebygge smitte.

Ved besøksstopp ønsker sykehuset å begrense smitte inn på avdelingene.

– Familiene blir også bedt om ikke å ta med nyfødte til vestibylen av samme årsak, informerer sykehuset.

Artikkeltags