Unngikk barnehagestreik

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Partene er blitt enige om en løsning i meklingen for de private barnehagene. Dermed blir det ikke barnehagestreik fra tirsdag morgen.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta har meklet med Private Barnehagers landsforbund (PBL). Dersom meklingen ikke hadde ført fram, lå det an til streik i 112 private barnehager.

– Vi har fått til en meget god løsning for dem som jobber i de private barnehagene. Det har vært en konstruktiv mekling der partene har jobbet godt sammen, sier 2. nestleder Trond Ellefsen i Delta.

Det økonomiske oppgjøret har en ramme på 2,4 prosent, som er på nivå med kommunal sektor, opplyser Delta i en pressemelding. I tillegg er det funnet en foreløpig løsning på spørsmålet om pensjon.

– Vi gikk til årets forhandlinger med et mål om å få på plass en helt ny pensjonsordning. Det lot seg dessverre ikke gjøre. Nå håper vi det blir god fremdrift i det viktige arbeidet med å etablere fremtidig pensjonsløsning i offentlig sektor, sier administrerende direktør Arild M. Olsen i PBL.

Nestleder Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet har forhandlet på vegne av sine medlemmer. Han mener avtalen sikrer en pensjonsordning som er trygg og forutsigbar.

– Vi er glade for at vi klarte vi å unngå streik. Vi mener dette er en god løsning på en vanskelig sak, sier kollega og forhandlingsleder i Fagforbundet , Mette Henriksen Aas. (©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.