(Sarpsborg Arbeiderblad)

Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta har meklet med Private Barnehagers landsforbund (PBL). Dersom meklingen ikke hadde ført fram, lå det an til streik i 112 private barnehager.

– Vi har fått til en meget god løsning for dem som jobber i de private barnehagene. Det har vært en konstruktiv mekling der partene har jobbet godt sammen, sier 2. nestleder Trond Ellefsen i Delta.

Det økonomiske oppgjøret har en ramme på 2,4 prosent, som er på nivå med kommunal sektor, opplyser Delta i en pressemelding. I tillegg er det funnet en foreløpig løsning på spørsmålet om pensjon.

– Vi gikk til årets forhandlinger med et mål om å få på plass en helt ny pensjonsordning. Det lot seg dessverre ikke gjøre. Nå håper vi det blir god fremdrift i det viktige arbeidet med å etablere fremtidig pensjonsløsning i offentlig sektor, sier administrerende direktør Arild M. Olsen i PBL.

Nestleder Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet har forhandlet på vegne av sine medlemmer. Han mener avtalen sikrer en pensjonsordning som er trygg og forutsigbar.

– Vi er glade for at vi klarte vi å unngå streik. Vi mener dette er en god løsning på en vanskelig sak, sier kollega og forhandlingsleder i Fagforbundet , Mette Henriksen Aas. (©NTB)