Gå til sidens hovedinnhold

Flere barn varslet om seksuelle overgrep etter denne TV-serien

Artikkelen er over 3 år gammel

Den NRK Super-sendte serien «Kroppen min eier jeg» førte til at flere barn sto frem og varslet om at de var utsatt for seksuelle overgrep.

(Sarpsborg Arbeiderblad)

Det skriver TV 2 tirsdag ettermiddag.

Det var under en temauke i 2017 at NRK Super sendte serien «Kroppen min eier jeg», hvor de tok for seg seksuelle overgrep mot barn.

Vil korte ned tidsrommet

Og det er altså denne temauken som har resultert i at flere barn sto frem og varslet om overgrepene de var utsatt for. Da de NRK-ansatte gjorde research til programmet, lærte de at det i gjennomsnitt tar 17 år fra et barn blir utsatt for overgrep til man varsler om det, skriver TV 2.

Det håper programdirektør i NRK Super Hildri Gulliksen, det vil bli en slutt på.

– Hvis vi kan bidra i å korte ned dette tidsrommet, så vil vi gjøre både barna godt samt gjøre en bra ting for samfunnet, sier Gulliksen til TV 2.

Ett år etter at serien ble sendt, har flere barn varslet videre om overgrep, og lærere, politi og andre institusjoner har deretter meldt ifra til NRk Super at dette var på grunn av serien.

NRK Super får derfor ros fra mange kanter for å ha vist serien som skal vise barn hva seksuelle overgrep er, og hva man skal gjøre dersom man er utsatt for det.

Kripos-leder positiv

Også leder for seksuallovbrudd i Kripos, Laila Søndrol, sier til TV 2 at de tror økt åpenhet fører til at flere tør å varsle.

– Barn må settes i stand til å forstå hva et seksuelt overgrep er, og de må vite at de skal ta kontakt med politiet eller fortelle det til en voksen de stoler på. Serier som «Kroppen min eier jeg», kan bidra til økt kunnskap og åpenhet, sier Søndrol til TV 2.

Kommentarer til denne saken