Nye toner fra Granly?

HER: Blåseensemblet ønsker seg et nytt bygg på parkeringsplassen i Jernbanegata. Bygget får parkeringsplasser i kjelleren.

HER: Blåseensemblet ønsker seg et nytt bygg på parkeringsplassen i Jernbanegata. Bygget får parkeringsplasser i kjelleren. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Å avfeie og «umyndiggjøre» meningsmotstandere og deres standpunkter som usaklige, ukyndige og usanne uten egentlig å ta stilling til hva som er usaklig, ukyndig eller usant med standpunktene, er en av de vanligste og mest brukte hersketeknikker i læreboka.

Når Thorstein Granly i sitt leserinnlegg i HA 9.6.2020 underforstått påstår at Halden Kulturråd kommer med usannheter og er usaklige vil jeg minne han om at vi var 3 personer fra Kulturrådet som var i møte med ham tidligere i år og som hørte ham si det samme, hvorav en av oss også tok notater. I tillegg har vi sett tegningene av det planlagte konserthuset.

Alle er hjertelig velkomne!

Når det er sagt så er det gledelig å høre at Granly har snudd fra å være «forsiktig reservert» til å ønske å dele det planlagte konserthuset med byens korps, kor, Kulturskolen og andre kulturutøvere. Da kan det være Granly vil erfare at han kommer lenger med å åpne dørene for byens øvrige kulturliv, heller enn å låse og bolte. Plassmangelen på Trekanttomta løses enkelt ved å flytte bygget til Kulturstrøket.

Som Granly ønsker også vi en grundig og saklig debatt. Den starter kanskje med at man viser meningsmotstandere såpass respekt at man ikke kaller standpunktene deres usaklige eller løgnaktige selv om de er ubehagelige.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken