Alt innhold fra NRK Østfold rammet av streiken

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Klokka 13:00 i dag går 1700 NRK-ansatte ut i streik. Det inkluderer alle fagorganiserte innholdsprodusenter og journalister i NRK Østfold.

DEL

– Det blir det helt stille fra oss, sier distriktsredaktør Grete Synnøve Ruud i NRK Østfold.

Alle lokale sendinger på radio og tv fra NRK Østfold utgår. I stedet blir det trolig andre forhåndsproduserte programmer og musikk som sendes i det samme tidsrommet.

På nettavisa blir det heller ingen nyhetsoppdateringer, men det kan komme noen få artikler.

– Vi har allerede laget et par nettartikler som ligger på vent til publisering. De er laget i «fredstid», forklarer distriktsredaktøren.

1700 ansatte berørt

Hun fikk for kort tid beskjeden om at lønnsforhandlingene mellom NRKJ og ledelsen ikke førte fram, og at 1700 ansatte dermed går i streik fra klokka 13:00 tirsdag.

– Det er en litt rar stemning her nå, kan du si. Jeg hadde virkelig håpet på enighet i og med at de satt så lenge og forhandlet. Streik er et lovlig virkemiddel, men enighet er så utrolig mye bedre, sier Ruud.

– Stor streikevilje

– Mathias Lunde Kristoffersen er lokallagsleder i NRKJ i NRK Østfold. HA snakker med han tre minutter etter at streiken har startet.

– Nå skal vi samles på streikekontoret vårt for en infoprat. Ting har skjedd veldig fort og jeg kjenner ikke til hva det siste tilbudet til ledelsen var ennå, sier Lunde Kristoffersen.

Årsaken til at NRK-journalistene streiker er at de vil tette litt av lønnsgapet opp til de 11 største, private mediehusene i Norge.

– Vi ligger 110.000 bak dem i snitt. NRK skal ikke være lønnsledende, men vi vil at avstanden skal reduseres, sier Lunde Kristoffersen.

– Vi håper at vi skal bli enige. Det er målet med streiken, forteller han.

Selv om lønnsgapet er mellom NRK-journalister og de største mediehusene i Norge, så hevder Lunde Kristoffersen at hans medlemmer i Østfold også har stor forståelse for streiken.

– Forståelsen er minst like stor her fordi vi tjener dårligere enn snittet i NRK. Vi er klare på at lønna vår må opp.

– Streikeviljen er stor?

– Ja, det er den.

Etter informasjonsmøtet vil NRKJ-medlemmene i Halden turnere på å stå streikevakter utenfor NRKs lokaler i Gamlebyen i Fredrikstad.


Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken