Han skal, sammen med en internasjonal gruppering, ha lagt inn et bud på Norske Skog på mellom fire og fem milliarder kroner, melder Dagens Næringsliv (Krever innlogging).

– Jeg leder et konsortium som har lagt inn bud på Norske Skog i tre runder. Nå er vi inne i aller siste fase, og venter en avgjørelse i løpet av en dag eller to etter at de siste budene nå er lagt på bordet, sier investoren.

BAKGRUNN: Wikipedia om Jens Ulltveit-Moe

Bidrar selv med 100–200 millioner

Investoren skal være interessert i å gjøre om konsernet til et bioenergi-selskap, og vil på lang sikt sette kursen bot fra papirvirksomheten.

Ulltveit-Moe skal selv bidra med mellom 100 og 200 millioner kroner.

Ønsker å bli styreleder

Hvis de får tilslag, er Ulltveit-Moes plan at han selv skal gå inn som styreleder for Norske Skogs sju papirfabrikker.

Med seg på laget har han to store forvaltere i New York og London. De har allerede kjennskap til Norske Skog som obligasjonseiere.

Fra før av har industrikjempen Kjell Inge Røkke flagget interesse for Norske Skog via sitt selskap Aker.

– Ryktes at Aker ikke kommer i mål

Til Dagens Næringsliv forteller Ulltveit-Moe at han ikke vet noe om konkurrentene som kjemper om å få tilslaget på papirfabrikkene til Norske Skog.

– Jeg regner jo med at det er en del norske som er aktuelle for å overta. Vi vet at Aker har varslet bud med Oceanwood, men det ryktes at det kanskje ikke kommer i mål. Det er trolig også andre norske, for eksempel kan Sveaas være en, sier Ulltveit-Moe til næringslivsavisa.

Aker vil ikke kommentere rykter

Akers informasjonsdirektør vil ikke kommentere ryktene Ulltveit-Moe legger ut om.

– Vi har tro på Ulltveit-Moe

Nyheten om Ulltveit-Moes ønske om å kjøpe opp Norske Skog har slått positivt ned i skogbransjen. Mandag kveld sendte skogeierforeningen NORSKOG ut en pressemelding der de roset Ulltveit-Moe.

– Vi har tro på Ulltveit-Moe, han har vist seg som en stayer og langsiktig investor med stor tro på at framtida ligger i grønne og klimavennlige produkter, skriver styreleder Christian Anker-Rasch og adm.dir. Arne Rørå i NORSKOG i pressemeldingen.

NORSKOG har også tidligere uttrykt glede over at Aker har vist interesse for den norske papirprodusenten.

Bildeserie

BILDER: Saugbrugs på 80- og 90-tallet