– Vi gjennomfører nå en robust salgsprosess der det har vært sterk interesse for Norske Skogs fabrikker, sier Lars Sperre til DN tirsdag. (Artikkelen er ikke bak betalingsmur).

– Flere bud

Tirsdag gjennomføres første skiftesamling i konkursboet Norske Skogindustrier ASA, etter at det børsnoterte papirkonsernet slo seg selv konkurs 19. desember i fjor.

Datterselskapet Norske Skog AS eier Norske Skogs sju fabrikker. De viderefører virksomheten, og den tidligere konsernsjefen Lars Sperre er nå daglig leder i dette selskapet, som er lagt ut for salg.

Sperre ønsker ikke si noe til DN om hvor store bud som er kommet inn, eller hvem som har kommet med bud, men flere bud skal ha kommet inn.

Fristen for å melde seg på budkampen om Norske Skog AS gikk ut i forrige uke, og denne uka skal Norske Skogs ledelse og bostyret gå gjennom de budene sammen med investeringsbanken Citibank i London.

Tvilsomt om aksjonærene får noe

Det er tvilsomt om konkursboet vil ha noe å hente fra salget av de sju papirfabrikkene.

Ifølge DN viser bostyret til at Norske Skogindustrier ASA stiller langt bak i køen for å få dekket sine krav. Først må blant annet alle pantsatte krav på nær tre milliarder kroner i Norske Skog as, og gjeld for rundt 3,8 milliarder kroner i Norske Skog Holding AS dekkes.

Det er kjent at Kjell Inge Røkke og hans Aker-konsern vil være blant budgiverne. Aker har alliert seg med Norske Skogs største långiver, fondet Oceanwood, og har opprettet et selskap der Aker og Oceanwood eier 50 prosent hver.