Det melder selskapet i en børsmelding mandag ettermiddag.

Dette er femte gang selskapet utsetter fristen for å komme til en løsning med långiverne det ekstremt gjeldstyngete selskapet skylder penger.

I meldingen skriver styreleder Christen Sveaas at selskapet er i siste fase av å gjøre klar dokumentasjonen til et revidert redningsforslag som vil bli presentert i morgen innen klokken 17.

Til Dagens Næringsliv sier Sveaas at partene har kommet nærmere hverandre, og at det derfor var grunn til å utsette fristen, selv om det fortsatt skal være noe avstand mellom partene. Videre sier han at håpet er at selskapet vil kunne presentere et nytt forslag som partene allerede er enig om.

– Det er det som er ønskelig og å foretrekke, skriver Sveaas i en epost til avisen.

Han understreker videre i børsmeldingen at produksjonen ved fabrikkene bil fortsette som normalt uavhengig av resultatet.

Planen om en aksjeemisjon, hvor størstedelen av gjelden ble omgjort til aksjer, ble presentert for første gang 18. september i år. Den opprinnelige fristen til å komme til enighet ble opprinnelig satt til 29. september. Styret sa da de ville gi aksjonærene mer tid, og utsatte første gang til 3. oktober, så til torsdag 5. oktober før de satte mandag 9. som frist. Mandag ble fristen forlenget med én dag, til tirsdag 10. oktober.