250 konsertarrangører kommer til festningen

KOMMER: Anders Tangen som er prosjektansvarlig i Norske Konsertarrangører (fra venstre) ordfører Thor Edquist, festivaleier Svein Bjørge i Tons of Rock og Andreas Feen Sørensen som er kommunikasjonsansvarlig i Norske Konsertarrangører.

KOMMER: Anders Tangen som er prosjektansvarlig i Norske Konsertarrangører (fra venstre) ordfører Thor Edquist, festivaleier Svein Bjørge i Tons of Rock og Andreas Feen Sørensen som er kommunikasjonsansvarlig i Norske Konsertarrangører. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Norske Konsertarrangører legger Arrangørkonferansen til Fredriksten festning til Halden i oktober. Tons of Rock-festivalen og Halden kommune jubler.

DEL

– Vi er konsertarrangørenes kompetanse- og interesseorganisasjon og representerer om lag 340 konsertarrangører fra hele landet, forteller Andreas Feen Sørensen som er kommunikasjonsansvarlig.

Har reservert alt av hotellrom

Organisasjonen Norske Konsertarrangører i sterk vekst, noe som også vises i Arrangørkonferansen som de siste årene har vært helt fulltegnet – med folk fra hele landet på venteliste.

– Selv da vi utvidet kapasiteten på konferansen i fjor til 250 plasser ble det venteliste, forteller Anders Tangen som er prosjektansvarlig i Norske Konsertarrangører.

Det er festivalen Tons of Rock som har søkt om å få lagt konferansen hit, så det er en stor fjær i hatten for festivalen at den legges hit til byen.

– Konferansen som arrangeres i Halden er det sjuende i rekka, og Tons of Rock ble valgt ut blant flere sterke kandidater, sier Anders Feen Sørensen.

– Foreløpig har vi reservert alt av byens hotellrom, samt konferansefasiliteter. Vi kommer torsdag 11. oktober og blir til søndag, forteller Sørensen som sier at byen vil motta konsertarrangører allerede på morgenkvisten torsdag morgen.

– 250 personer vil bo, spise og drikke i byen, så vi kommer nok til å være synlige i bybildet, sier Anders Tangen.

– Vil det være konserter eller andre visninger for deltakerne?

– Programmet er under arbeid og ikke klart ennå. Dette er hemmelig ennå, sier Anders Feen Sørensen.

GLEDER SEG: Andreas Feen Sørensen som er kommunikasjonsansvarlig i Norske Konsertarrangøre (fra venstre)r, Svein Bjørge i Tons of Rock, ordfører Thor Edquist og Andreas Tangen som er prosjektansvarlig i Norske Konsertarrangører.

GLEDER SEG: Andreas Feen Sørensen som er kommunikasjonsansvarlig i Norske Konsertarrangøre (fra venstre)r, Svein Bjørge i Tons of Rock, ordfører Thor Edquist og Andreas Tangen som er prosjektansvarlig i Norske Konsertarrangører. Foto:

– Vi er veldig stolte

Det er ikke tvil om at Haldens utvikling som festival- og konsertby har gjort at organisasjonen har valgt Halden som sted for konferansen sin i år.

For Tons of Rock, som nylig ble valgt til Årets festival i Norge, er dette nok en positiv nyhet.

– Vi er veldig glade for og stolte av Tons of Rock og Halden ble valgt som vertskap for konferansen, sier festivalleder Svein Bjørge i Tons of Rock til HA.

Tons of Rock mener at dette er med og viser hvor store ringvirkninger kulturell virksomhet som festivaler og konserter kan tilføre en by på Halden størrelse.

– Det blir masse konsertarrangører i Halden denne helga. Hotellene er fulle, alt er fullbooket, sier Bjørge.

– Er dere ikke redd for å få konkurranse når konsertarrangører får se potensialet i Fredriksten festning?

– Nei, snarere motsatt! Det er bare positivt om flere ser potensialet i den fantastiske konsertarenaen festningen er, sier Svein Bjørge.

Tons of Rock er kåret til årets festival 2017 

– En gavepakke for Halden

– Halden kommune er veldig glade for at Norske Konsertarrangører legger sin konferanse til Halden. Det er en god nyhet for næringslivet, Halden som by og ikke minst vår satsing på arrangementsbyen Halden, sier ordfører Thor Edquist til HA.

– Vi har som mål at satsingen på arrangement skal bidra med 200 arbeidsplasser over noen år. Vi kan ikke bare fordele, men må også skape noe å fordele. Vi satser derfor på økt aktivitet for å få mer å fordele i framtida.  

– Jeg spurte Svein Bjørge om de viktigste navnene på arrangører i Norge for en stund siden. For jeg hadde tenkt meg rundt for å promotere Halden som arena. Nå slipper jeg det, for alle kommer til Halden. Dette er en gavepakke for å kunne markedsføre Halden utad, sier Thor Edquist.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken