Gå til sidens hovedinnhold

Nysgjerrig på hva som skjer på Grotten?

Artikkelen er over 5 år gammel

Grotten på Torget har vært stengt i nesten to uker.

- Jeg tror ikke det er gjort noe særlig oppussing her siden 80-tallet, så nå var det på høy tid, smiler innehaver Haakon Selmer Olsen.

I nesten to uker har det hengt gråpapir foran vinduene på tradisjonsrike Grotten på Torvet. 

Bildet: Men Selmer Olsen har lagt opp til at de mest nysgjerrige har hatt en mulighet til en sniktitt på hva som skjer.

Selmer Olsen har drevet den ærverdige kiosken i snart to år.  I tillegg har han cateringfirmaet Kjøkkentjeneste og ikke minst driften av Sponvika Verthus.

Les også: - Jeg smaker at dette ikke er Toro-suppe

Les også: - Haldensere går nok heller blakke enn å kalle seg for særping!

Oppussingen har han og daglig leder Morgan Hansen stort sett stått for selv, så Selmer Olsen har nok å henge fingrene i.

Trøbbel med verneverdig vegg

- Dette er på en måte trinn en i oppussingen. Planen var egentlig å gjøre enda mer, men så var det noe trøbbel med en vegg som var verneverdig. Det er mulig vi hadde kommet i mål allikevel, men det ville nok uansett ha blitt for dyrt.

- Så nå har vi konsentrert oss om å oppgradere gulv, tak og vegger og har blant annet satt opp ny belysning og kjøpt inn noen nye maskiner.

Nattluke er på vei

I tillegg er det satt opp to nye benker på utsiden og nye persienner skal også på plass.

Trinn to i oppussingen blir å sette inn en nattluke, slik at de slipper å ha åpen dør, når de skal servere natteravner i helga.

- Men der er vi avhengig av å få tillatelse til å gjøre en fasadeendring først, sier Selmer Olsen.

Må gi softis til folket

De håper å være ferdig med de første oppgraderingene tidlig neste uke.

- Nå er det bare sjarmøretappen igjen. Vi vil jo åpne igjen så fort som mulig. Nå som sola har kommet, så drar haldenserne i døra. Vi må jo gi softis til folket, smiler Haakon.

Bildet: Haakon Selmer Olsen har ikke fylt opp isdisken ennå, men lover at den skal fylles opp til randen så fort som mulig.

 

Utover våren skal det gjøres flere utbedringer og menyen skal også utvides.

- Men vi beholder selvsagt bestselgerne våre som kjøttpuddingen, forsikrer Selmer Olsen.

Vil sette norgesrekord

Han gleder seg til sommersesongen og har satt seg et hårete mål i den forbindelse:

- Vi skal sette norgesrekord i antall softistoppinger. Vi hørte om et sted i Alta som har 40 forskjellige typer godsaker å ha på softisen. Nå skal vi toppe det. I løpet av sommeren kommer vi til å ha over 50 forskjellige!.

Kommentarer til denne saken