Fikk 150.000 kroner på dagen

FÅR PENGER: Trond-Atle Bokerød (Alexanders Ark), Christoffer Åsheim (Norbin), Magne Granly (Norbin), Thomas Staal (Norbin) og Knut Pedersen (Norbin). Lengst til høyre står giverne fra Innovasjon Norge, Silje Bukholm og Erlend Ystrøm Haartveit.

FÅR PENGER: Trond-Atle Bokerød (Alexanders Ark), Christoffer Åsheim (Norbin), Magne Granly (Norbin), Thomas Staal (Norbin) og Knut Pedersen (Norbin). Lengst til høyre står giverne fra Innovasjon Norge, Silje Bukholm og Erlend Ystrøm Haartveit.

Artikkelen er over 5 år gammel

Bare fem bedrifter møtte opp på Innovasjon Norges gründercamp i Halden. Men to av dem dro fra seansen med en fet sjekk.

DEL

Tirsdag denne uka arrangerte Innovasjon Norge gründercamp på Remmen. Alle haldensere med en god forretningsidé ble bedt om å komme og reklamere for Innovasjon Norge.

To av dem som møtte opp var firmaene Norbin og Alexanders Ark. De fikk hver seg 150.000 kroner i etablerertilskudd samme dag.

- Svært ambisiøse

- Begge firmaene er svært ambisiøse, skryter Erlend Ystrøm Haartveit i Innovasjon Norge.

Alexanders Ark er et underholdningskonsept uvtiklet av Alexander Hermansen i Fredrikstad, men Halden-firmaet Omni Produksjon har blitt helt sentrale i prosjektet som nå dreier seg om å bruke teknologi på en helt ny måte inn i sceneshow. Det er på bakgrunn av dette at de har fått tilskudd fra Innovasjon Norge.

- De har et veldig helhetlig konsept som henvender seg mye mot barn. Måten de tenker å ta i bruk ny teknologi på i forbindelse med forestillinger er veldig spennende, sier Innovasjon Norge.

- Gode muligheter til å lykkes

De andre vinnerne, Norbin, satser på at ny teknologi skal gjøre renovasjon mer effektivt. De har blant annet utviklet et overvåkningssystem med nivåmåling av avfallskonteinere, som de har testet ut i Halden.

- De har høye ambisjoner, og de sister i et godt miljø med høyskolen og kunnskapssenteret på Remmen som gir dem gode muligheter til å lykkes, slår Ystrøm Haartveit fast.

Tror det er mange gode ideer der ute

Han tror at det også sitter en rekke firmaer og personer i Halden og Østfold med ideer som kunne fått støtte, dersom de hadde tatt kontakt.

- Innovasjon Norge har veldig gode støtteordninger. Hvis du kan dokumentere at du har noe som er nyskapende enten i form av det produktet det er, eller med en helt ny forretningsmodell, så kan du få støtte, sier Ystrøm Haartveit.

Søknadsskjema og informasjon finnes på hjemmesidene til Innovasjon Norge.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.