Akkurat nå kjenner jeg at jeg ikke klarer å la være å utrrykke min enorme skuffelse rundt hvordan skolen de siste årene har blitt nedprioritert når det gjelder bemanning.

Jeg leste i HA at kommunedirektøren var veldig godt fornøyd med fremleggingen av årets budsjettforslag og at det til og med var mulighet for litt vekst og at man kunne få inn noen flere ansatte innenfor noen områder..

«GLEMTE» han å nevne at det er foreslått å kutte ENDA 2 årsverk i skolen?

Det ble senest i fjor høst kuttet 5 årsverk og det har tydelig slitt på både lærere og elever, det kan umulig være forsvarlig å kutte enda mer? Den fådelingen/sammenslåingen av klasser har vært rett og slett forferdelig..

Klasser har blitt splittet opp, man bytter klasser fra år til og og det er grupperinger innad i klassene som stadig byttes om på og det er NULL forutsigbarhet for barna. Hvordan i all verden skal lærerne klare å skaffe seg en kjennskap og en trygghet til barna/ungdommene?

Lærerne har også hatt møte med politikerne for å uttrykke hvordan de opplever skolehverdagen uten at det virker som om dette ble tatt veldig på alvor…

Ser at det er 13 forskjellige lærere innom klassen til Ida i løpet av en uke, i tillegg så kommer vikarer etc dersom det er sykdom. Det blir ikke veldig mye tid til hver lærer å lære barna å kjenne. Det hjelper veldig lite at skolen er ny og flott utvendig, i mine øyne hadde jeg heller hatt en litt slitt skole, med lærere som hadde hatt tid til å se hver enkelt elev og hva de trenger.

Jeg er ikke ute etter å «ta noen» her, men når dette budsjettet skal vedtas så håper jeg at de som sitter og bestemmer tenker seg godt om.. Jeg går gjerne i fakkeltog eller hva det måtte være mot både ytterligere kutt i skolen og også reversering av denne fådelingen av skolen…

Barna/ungdommen er fremtida i Aremark og det kjæreste vi foreldre har, så vær så snill, lytt til oss! Aremark er heldig og har mange gode lærere som også fortjener bedre enn dette!

Jeg vet at det er trang økonomi både i Aremark og andre kommuner, men jeg undrer meg over hvilke prioriteringer som blir gjort både titt og ofte… Nå har frustrasjonen bygd seg opp litt for lenge og det tror jeg gjelder for mange foreldre.

Camilla Aspestrand