Noen må i det minste rydde opp!

«Uforståelig»: – Ingen skjønner hvordan en kan la den stygge tomta få lov til å skjemme en så vakker by. Foto: PRIVAT

«Uforståelig»: – Ingen skjønner hvordan en kan la den stygge tomta få lov til å skjemme en så vakker by. Foto: PRIVAT

Av
DEL

Daglig ferdes jeg på den nye Elvepromenaden eller over gangbrua fra nord- til sørsiden. Hver gang passerer jeg «Kongegården». Bygget med uteområder, har blitt en skikkelig skamplett i sentrum. Jeg øynet håp om rehabilitering for tre år siden, da riksantikvaren bevilget penger til å redde bygget. Redningen ble satt i gang med omfattende betongarbeider i undergrunnen, men så stoppet det opp.

Nå er området styggere enn noen gang. Selve bygget er en sak, men uteområdet er en direkte skamplett. Det så ut som et byggeområde for et par år siden, nå ser det ut som et område som har blitt bombet, og hvor ugress og bygningsrester har overtatt. Det ligner på en krigsskueplass i et land som fortsatt er i krig!

«Det så ut som et byggeområde for et par år siden, nå ser det ut som et område som har blitt bombet».

Jeg har støtt på turister som uttrykker hvor fin byen er, når de står på gangbrua og betrakter festningspanoramaet, eller ser ut over Tista. Men ingen skjønner hvordan en kan la den stygge tomta og bygningen «Kongegården» få lov til å skjemme en så vakker by. Hvem har ansvaret? Noen må i det minste rydde opp!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken