– Det var stort engasjement

KOLLISJON: Neste sommer arrangeres sykkelrittet Ladies Tour of Norway og bilfesten Grensetreffet samme helg. Fotomontasje

KOLLISJON: Neste sommer arrangeres sykkelrittet Ladies Tour of Norway og bilfesten Grensetreffet samme helg. Fotomontasje

Artikkelen er over 4 år gammel

Over 70 personer fylte klubblokalene til amcarklubben da man diskuterte kollisjonen mellom Grensetreffet og Ladies Tour of Norway onsdag kveld.

DEL

Arrangementskollisjonen har skapt hete følelser i Halden og det har til tider vært høy temperatur på ulike debattforum i sosiale medier og på ha-halden.no.

Les også: Kranglingen fortsetter om Ladies Tour

Les også: Folk er skuffa og forbanna

Klubben i ryggen

Særlig fra amcarmiljøet har frustrasjonen vært stor over at de to store arrangementene går samtidig.

- Vi tror nok at de fleste som kom hit i dag ikke hadde noen tror på at det er mulig å ha to så store arrangement samme helg. Men vi føler at vi har klubben i ryggen for det forslaget til løsning som vi presenterte for medlemmene i dag, sier klubbleder Nils Petter Nilsen og styremedlem Ole Runar Bøe.

Møtes torsdag kveld

De sier videre at de føler de har stor støtte i byen for øvrig.

Hva løsningen dreier seg om vil de ikke offentliggjøre før etter de har hatt møte med arrangørene av Ladies Tour of Norway torsdag kveld.

- Saklig debatt

Om onsdagens medlemsmøte sier de:

- Det var stort engasjementet og det er mange følelser. Men det var en saklig debatt.

Nilsen understreker også at mange av dem som har uttalt seg i sosiale medier ikke er medlemmer i klubben.

Selv om de jobber for å få til et samarbeid legger de ikke skjul på at de gjerne skulle unngått denne arrangementskollisjonen.

Skulle gjerne sluppet dette

- Det hadde vært deilig å slippe og bruke så mye tid på dette. vi ville heller ha jobbet med å planlegge neste års Grensetreff, medgir de.

Klubben har for øvrig 35 års jubileum neste år, i tillegg er det den 20. utgaven av Grensetreffet. Det betyr at de også hadde noen ekstra på gang, men er usikre på om de tør å gjennomføre dem, nå som sykkelrittet går samtidig.

20 delarrangement

Nilsen og Bøe forteller at er over 20 arrangementer ulike steder i byen under Grensetreffet. Det meste er gratis og det eneste stedet de tjener penger er på festningen.

- Derfor er det helt essensielt for oss at det innførselsveiene til festningen er åpne hele tiden, fastslår de.

Grensetreffet samler rundt 3.000 mennesker på festningen, i tillegg kommer mange på de ulike arrangementene i byen.

- Alt gjøres på dugnad og bare i festningen har vi 200 mennesker i sving, forteller de.

Artikkeltags