Gå til sidens hovedinnhold

– Nå har jeg det bra

Nå kan Nils Otto Økern-Klevmo endelig puste lettet ut.

Artikkelen er over 5 år gammel

Den første Stenhoggerfestivalen er over, men festivalsjefen gleder seg alt til neste gang.

Festivalsjef Nils Otto Økern-Klevmo har jobbet hardt fram mot Stenhoggerfestivalen som var i helga. Nå er helga over, og han tar seg endelig en velfortjent pust i bakken.

Nådd alle mål

Målene festivalsjefen la fram for festivalen var at han ønsket lokalt forankret et familiearrangement av høy kvalitet. Noe som bidro til trivsel og glede og forsterket Haldens identitet som mangfoldig kulturby med et rikt organisasjonsliv.

– Jeg føler vi har nådd alle formål vi hadde med festivalen. Jeg ønsket veldig å styrke Halden som kulturby med denne festivalen, og det syns jeg vi har klart, sier Økern-Klevmo.

Endte med overskudd

– Vi fikk til et nokså stort arrangement, samtidig som vi holdt oss til et lavt budsjett. Dette mye fordi vi har hatt en enorm dugnadsinnsats, verdt store summer her, sier han.

– Det har resultert i at vi har stått økonomisk også. Det har ikke blitt noe voldsomt overskudd kanskje, men vi har klart oss bra, legger han til.

Ikke første og siste gang

Det var første gang med Stenhoggerfestival på Ystehede, men det blir ikke siste gang lover Nils Otto Økern-Klevmo.

– Det er absolutt noe vi vet at blir igjen. Akkurat nå samler jeg inn tilbakemeldinger fra her og der, for å kunne bli enda bedre neste gang, forteller han.

– Neste festival blir i 2018, da blir det også et nytt teaterstykke som en fortsettelse på dette. Forfatteren og mange skuespillere har alt fortalt at de er klare, legger han til.

Kan lære mye

– Til å være første året med denne festivalen synes jeg det gikk veldig fint. Det var god stemning, folk koset seg og været var på topp nesten hele tida. Men det er klart vi fortsatt har en del ting vi kan lære til neste gang. Det er det jeg bruker tilbakemeldingene til, forklarer Nils Otto Økern-Klevmo.

Sov fem timer på to døgn

– På det meste fram mot festivalen jobbet jeg så hardt at jeg sov veldig lite. De to siste døgnene før festivalen ble det bare fem timer søvn på meg til sammen, sier Økern-Klevmo.

– Etter en liten pause nå er vi klare for å starte å planlegge og ordne på nytt. Men akkurat nå skal vi alle ta oss en velfortjent pause. Nå har jeg det bra, legger han til.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.