Nexans i Halden bidrar til verdens største vindpark - vil gi strøm til 1,3 millioner husstander

Illustrasjonsbilde fra Walney offshore vindpark, Ørsted

Illustrasjonsbilde fra Walney offshore vindpark, Ørsted Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nexans' fabrikk i Halden skal bidra til å føre strømmen fra verdens største vindpark i Nordsjøen inntil fastlandet i England.

DEL

Tirsdag formiddag sendte Nexans ut en pressemelding der de skrev at de har vunnet en kontrakt til rundt 150 millioner euro for å bidra til at vindparken Ørsted Hornsea 2 kan levere den rimeligste kraften fra en offshore-vindpark til dags dato.

Kontrakten har en verdi på nesten 1,5 milliarder norske kroner, og kablene Nexans skal levere skal produseres ved fabrikken i Halden.

Ørsteds Hornsea 2 er verdens største vindpark under oppføring. Den ligger i Nordsjøen cirka 89 kilometer fra kysten av Yorkshire i Storbritannia. Vindparken vil gi nok strøm til å dekke behovet til 1,3 millioner husstander når den settes i drift, skriver Nexans.

Ilandføringen av kraften fra vindparken vil gjøres ved hjelp av såkalte HVAG-sjøkabler med tre faser fra Nexans.

Konsernet med kontor i Halden bidro også med sin teknologi da strømkabler fra vindparken Ørsted Hornsea 1 ble lagt.

Prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2022.

- Gjennom flere tiår har Nexans vært en sentral aktør i markedet for offshore-vindkraft og er kjent for sin ledende tekniske kompetanse når det gjelder å levere nøkkelklare løsninger til nye generasjoner av vindparker til havs, sier Vincent Dessale, Senior Executive VP for Subsea and Land Systems Business Group hos Nexans.

- Med vår ekspertise og vårt langvarige samarbeid med Ørsted som basis, er det en glede for oss å bidra til byggingen av verdens største vindpark, sier han videre.

Artikkeltags