Allehelgenskonserten trakk mange til kirken. Nærmest alle benkerader var besatt.

Stemningsfullt
Det ble en stemningsfull konsert i en kirke pyntet med levende lys. En stille stund med sakte sanger gjør godt for liv og sjel.
Anne Landes sang akkomangnert av Per Husby ble en lavmælt konsert om avskjeder, møter, sorg, savn, ja kort og godt om livet og det å miste noen. Vi har vel alle opplevd det minst en gang i livet. Det oppleves også sterkere for hver gang.
Anne Lande kan sin Prøysen, og det var en vakker og annerledes Alf Prøysen vi fikk oppleve i kirken i går gjennom henne og Per Husby.
«Slipsteinsvalsen» fikk en ny mening. «Slipsteinvalsen» handler om ljåen som skal slipes for å meie ned hele den vakre sommerenga. «Her satt vi du og eg» var også et av innslagene som gjorde inntrykk.
Vi fikk også servert dikt av Hans Børli, tekster av Rolf Jacobsen og blant andre Arvid Nilsen.

Den mørkeste tida
De vakre, stille sangene ga ro og rom til refleksjon. Publikum fikk mulighet til å hente fram igjen bilder knyttet til gode eller vanskelige minner, samtidig som de også kunne åpne opp for å tenke videre. Konserten handlet også om hvordan det er å være menneske i disse krevende situasjonene.
Anne Lande er i tillegg til å være sanger og tekstforfatter også utdannet psykoterapeut. Gjennom sitt arbeid som samtaleterapeut møter hun ofte mennesker som går gjennom vanskelige perioder. Dette er en viktig bakgrunn for at hun er opptatt av å finne arenaer der slike krevende overganger kan få plass, uttrykk, fellesskap, anerkjennelse og verdighet.
Per Husby er for de fleste mest kjent som kapellmester og pianist i NRKs «Da Capo». Ved siden av å være komponist, arrangør og en av våre mest anerkjente jazzpianister og akkompagnatører, har han de siste årene lagt spesiell vekt på å opptre for mindre privilegerte publikumsgrupper gjennom en rekke institusjonskonserter over hele landet.
Allehelgenskonserten er for øvrig en del av minikulturuka ved Berg kirke. Det blir lovsangskveld på torsdag og familiegudstjeneste med utdeling av Kirkeboka kommende søndag.