Gå til sidens hovedinnhold

Nesten er langt fra nok

Artikkelen er over 1 år gammel

LEDER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Posisjonen ønsker å redde HTH, gi idretten større flater å boltre seg på, og få gjennomført TTIFs store drøm om å bygge ut Tistedalshallen. For å få omgjort ønsket til realiteter, må kommunen bidra med 20 millioner kroner. Det gjør de ikke. De gir bare halvparten, og spiller ballen tilbake til TTIF. Det betyr at idrettslaget i Tistedal må skaffe til veie 10 millioner kroner i løpet av 14 dager. Det virker nærmest utopisk.

Det er ikke rart at lederen for Sparebankstiftelsen reagerer. Kjell Hagen, også kjent som hele Haldens julenisse, understreker at stiftelsens største enkeltgave gjennom tidene, er ment som et håndslag til idretten, og ikke som en del av kommunens andel til prosjektet. Stiftelsen har raust bevilget seks millioner kroner, og naturlig nok har TTIF ansett disse pengene som en del av den tredelen klubben selv skal legge i potten. Med måten posisjonen nå tenker, blir det ubalanse i finansieringen.

For de 60 millioner kronene prosjektet koster var i utgangspunktet klassisk fordelt med en tredel fra TTIF, en tredel fra kommunen og en tredel fra spillemidler. Kommunen oppfyller med andre ord ikke forpliktelsene sine fullt ut. Bare halvveis. Ti millioner kroner i utbytte fra aksjene i Østfold Energi er et signal om velvilje, men det mottas forståelig nok med frustrasjon. Både fra TTIF, HTH og Sparebankstiftelsens leder. Vi har stor forståelse for den klare talen Kjell Hagen nå kommer med. Det offentlige bør ta hele sin del av prosjektet. Sparebankstiftelsens bidrag kan ikke regnes inn som et offentlig tilskudd. Det skulle bare mangle!

Vi er nysgjerrige på hvordan politikerne med god vilje nå egentlig tenker. Har de en plan for hvordan de resterende ti millioner kronene skal kunne legges på bordet, eller er det bare et fromt ønske? TTIF har nå mindre enn to uker på seg til å finne ti millioner kroner. Det er veldig mye penger. Det ville vært usigelig trist hvis prosjektet nå strander på oppløpssiden. Nesten kan vise seg å være langt fra nok.


Kommentarer til denne saken