TTIFs hedersmann Odd Larsen

MOTTOK GULLMERKET: Odd Larsen ble gullmerkemanni TTIF i 1977. 41 år senere gikk han bort, og klubben lyser fred over hans minne.

MOTTOK GULLMERKET: Odd Larsen ble gullmerkemanni TTIF i 1977. 41 år senere gikk han bort, og klubben lyser fred over hans minne. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Før helgen nådde den triste meldingen oss at Odd Larsen var død, 86 år gammel. Helsa hadde skrantet en tid, men det var håp om at en operasjon skulle avhjelpe plagene. Slik gikk det imidlertid ikke.

Odd Larsen står som en av bautaene i TTIFs historie, og han kunne denne historien bedre enn de fleste.

En samtale med Odd om Tistedalens Turn og Idrettsforening var som å vandre i historien. Han hadde god hukommelse og var flink til å fortelle. I forbindelse med utarbeidelsen av TTIFs jubileumsbok til 100-årsjubileet i 2016, var Odd Larsen en viktig ressurs for forfatter og bokkomité.

Odd Larsen (1932–2018) ble med i TTIF etter krigen som en av mange unggutter. Foreningen fikk i disse årene mange titalls nye medlemmer. Odd spilte på TTIFs guttelag og drev med orientering. Under innvielsen av Tistedal stadion 14. august 1948 fikk han æren av å være flaggbærer under innmarsjen. Odd Larsen fikk sin A-lagsdebut i 1951 som 19-åring, og spilte på A-laget noen år før han trappet ned. Han hadde stiftet familie og måtte prioritere andre ting.

I stedet tok han fatt på et langvarig administrativt virke. Ved siden av de mange vervene var han banemester ved Tistedal stadion i en årrekke. Han klippet gress, merket opp og holdt orden. Da den gamle garderoben endelig skulle erstattes med et nybygg i 1967, ledet Odd Larsen arbeidet med å få satt den opp.

I perioden 1963–85 satt Odd Larsen uavbrutt i TTIFs hovedstyre. Han var formann, viseformann, sekretær og styremedlem og kunne alle gjøremål på fingrene. Han var en flink og påpasselig tillitsvalgt som gjorde foreningen mange tjenester. I forbindelse med TTIFs store arrangementer var han en krumtapp og holdt i mange tråder. Sammen med andre framtredende medlemmer fra denne epoken, som Asbjørn og John Pettersen og Gunnar Lilledal, sto han bak mye av det positive som skjedde i foreningen. Odd Larsen ble gullmerkemann i 1977.

Mange vil savne de hyggelige møtene med Odd Larsen. Han hadde glimtet i øyet og en god replikk på lur. Vi som var ferske i styre og stell, fikk lære mye av ham. I TTIF er vi takknemlige over den store innsats han la ned og lyser fred over hans minne.

Artikkeltags