Om jeg har rett til å mene noe om denne saken? Jeg er jo ikke fra Halden engang, og heier på FFK. Ikke har jeg lagt ned tusenvis av dugnadstimer i TTIF, eller stått på barrikadene for en ny idrettshall heller. Så igjen, med hvilken rett, hvorfor et engasjement? Fordi saken er viktig, og har betydning. Både for de som er for en frisbeegolfbane i Vadet-skogen, og de som går imot, herunder denne karen. Det vil være argumenter for og mot. For store og små. For dyr og mennesker. For opplevelser i ulike former. For aktivitet og rekreasjon. Mitt argument er å verne skogen.

Den er så liten og skjør. Det tar 15 minutter å gå gjennom den. Gjennom alleer med trær, eller langs elva ut mot Femsjøen. Skogen er enestående vakker. Det syder av fuglesang, dyreliv, lys og farger. Ja, til tider er den nesten magisk. Når det ligger litt dis over Femsjøen, og sola er i ferd med å bryte gjennom. Skogen ligger det som et lite bakteppe, gir ly og rolige pulsslag.

For meg handler saken om å verne et liten grønn lunge, nær skole, idrett og folkeliv. Så når jeg, en mann fra Fredrikstad, nå bosatt i fantastiske Tistedal, stikker hue inn i en lokaldebatt, er det fordi jeg betrakter meg som en Tistedøling. Min Onkel Thomas drev tross alt «Tanken» i en mannsalder, han var også fra Fredrikstad. Så noe må vi jo ha å fare med.

Hvorfor ikke rundt på skolens område og idrettsanlegget?

Så bidrar jeg gjerne med å sette opp en frisbeegolfbane, bare den finner sin rette plass.