Derfor smiler disse herrene så bredt

FØRNØYDE PARTNERE: Oddmund Kroken i Østfold Energi og Knut H. Johansen i NCE Smart er nye samarbeidspartnere.

FØRNØYDE PARTNERE: Oddmund Kroken i Østfold Energi og Knut H. Johansen i NCE Smart er nye samarbeidspartnere.

Artikkelen er over 4 år gammel

Østfold Energi skal samarbeide med NCE Smart.

DEL

Energiselskapet går inn som ny partner i klyngeprosjektet NCE Smart Energy Markets.

Ny kunnskap

– Kraftbransjen står overfor betydelige endringer, og som kraftprodusent er det viktig å aktivt følge med på utviklingen og være en del av de fremtidsrettede og innovative miljøene som finnes innenfor vårt område.

– NCE Smart Energy Markets representerer nettopp et slikt miljø, og ved å knytte oss til klyngen får vi tilgang til ny kunnskap gjennom forsknings- og utviklingsprosjekter, sier administrerende direktør i Østfold Energi, Oddmund Kroken i en pressemelding.

Unik kompetanse og praktisk erfaring

I en pressmeldingen fra de to nye partnerne står det at de også vil fokusere på å etablere konkrete samarbeidsprosjekter med klar forretningsmessig verdi.

Styreleder i NCE Smart Energy Markets, Knut H. H. Johansen uttaler i pressemeldingen at den nye partneren vil forsterke klyngens kompetanse og tyngde innen energi, og dermed skape gode muligheter for flere forsknings- og utviklingsprosjekter fremover.

– Klyngens unike kompetanse innenfor digitalisering og den praktiske kunnskapen som Østfold Energi sitter på innenfor energiområdet, gir et meget godt utgangspunkt for et produktiv og givende partnerskap.

Digitalisering av kraftsektoren

Norges forskningsråd har, sammen med 41 partnere, utlyst støttemidler til Forskningssentre for Miljøvennlig Energi (FME).

NCE-miljøet i Halden har søkt om midler for å starte et Centre for Energy Informatics (FME CEI).

Hovedtema et er den forestående digitaliseringen av kraftsektoren og hvilke strategiske utfordringer og muligheter den vil medføre for energibedriftenes kjernevirksomhet i løpet av de neste 3-8 årene.

Påvirkning

– Fordelen med et slikt forskningsprosjekt er at det er konkret, næringsrettet og kommersialiserbart. Som brukerpartner i NCE Smart Energy Markets får vi også stor innvirkning på tematikken og gjennomføringen av forskningen.

– Dette er imidlertid på vurderingsstadiet ennå og det er mange brikker som skal på plass før en eventuell oppstart, avslutter Oddmund Kroken.

Fakta om Østfold Energi AS

  • Østfold Energi produserer energi fra fornybare og bærekraftige kilder, som vann, vind og varme, og står for om lag 1,6 % av Norges fornybare energiproduksjon
  • Selskapet har ti vannkraftverk, to vindparker og seks varmesentraler.
  • Østfold Energi AS eies av Østfold Fylkeskommune og 13 av fylkets kommuner.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken