Møtte tre statsråder og NHO-direktøren

I NHO: Næringsminister Monica Mæland, NCE-koordinator Dieter Hirdes,  kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker og NHO-direktør Kristin Skogen Lund. Foto: Privat

I NHO: Næringsminister Monica Mæland, NCE-koordinator Dieter Hirdes, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker og NHO-direktør Kristin Skogen Lund. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tre statsråder og NHO-direktør Kristin Skogen Lund inviterte Dieter Hirdes fra NCE i Halden for å fortelle om det prestisjefulle forskningsprosjektet PERMIDES.

DEL

15. mars ble det kjent at Oslo Cancer Cluster og NCE Smart Energy Markets sammen med seks europeiske klynger innen medisin og IT har lykkes i å lande et prestisjetungt Horizon 2020 EU-prosjekt.

EU-prosjektet skal bruke innovative IT-løsninger til å utvikle persontilpasset kreftbehandling. Av de 45 millioner kronene som er bevilget, skal 34 millioner gå uavkortet til de små og mellomstore bedriftene i de to klyngene.

Invitert til NHO

Dette prosjektet blir lagt merke til i regjeringen og i NHO. Onsdag 30. mars ble Dieter Hirdes som er forsknings- og innovasjonskoordinator i Smart Innovation Østfold, selskapet som leder NCE Smart-klyngen på Remmen, invitert til et frokostmøte i NHO-bygningen.

I følge NCE Smarts hjemmeside delte Dieter Hirdes med sin erfaring fra flere store Horizon 2020-forskningsprosjekter.

Han fortalte også statsrådene Monica Mæland, Torbjørn Røe Isacsen og Elisabeth Aspaker om NCE og Oslo Cancer Clusters nye forskningsprosjekt. PERMIDES vil bidra til forskning som kan redde livet til mange mennesker i de kommende årene.

Ny behandling

Prosjektet heter egentlig «Personalised Medicine Innovation trough Digital Enterprise Solutions: PERMIDES» og skal bruke den digitale revolusjonen til å utvikle nye systemer for kreftbehandling.

Unike kompetanseoverføringen på tvers av klyngene er kjernen i prosjektet. I dette tilfellet vil det si overføring av unik Big Data Analytics-kompetanse fra smart energi til personalisert medisin .

  • Horizon 2020
  • Forskning for å løse seks sentrale samfunnsutfordringer:
  • 1. Helse, demografi og velvære
  • 2. Matsikkerhet, marin og maritim forskning, bærekraftig landbruk og bioøkonomi
  • 3. Sikker, ren og effektiv energi
  • 4. Smarte, grønne og integrerte transportløsninger
  • 5. Klima, ressurseffektivitet og råmaterialer
  • 6. Inkluderende, innovative og sikre samfunn
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags