Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen sa peisen ikke var koblet til pipa

Artikkelen er over 6 år gammel

Rullestolbrukeren flyttet inn i leiligheten i dag fredag, frøs og fyrte opp i peisen i stua på kvelden. Da gikk brannalarmen.

- Ingen har informert meg om at peisen ikke var koblet til pipa. Det lå vedkubber inne i den, og jeg tente på, sier den fortvilte mannen til Halden Arbeiderblad.

Får full støtte

Han får full støtte av sine naboer, Vera Sanne og Berit Fjeldstad. Det var også Fjeldstad som ringte nødnummeret da brannalarmen gikk. Alarmen slår ut både hos hennes nye nabo og hos henne selv. Den er koblet sammen.

Reagerer på at ingen sa fra om peisen

De reagerer på at ingen hos huseier eller NAV har sagt fra at peisen i den leiligheten kun er til pynt. Fjeldstad visste det, for den har en tidligere leietaker fått satt inn. Direktør Eli Andreassen hos Halden boligbyggelag sier til HA at leilighetene eies av Halden kommune. Halden boligbyggelag er forretningsfører.

- Han syntes den var koselig å se på, forklarer Fjeldstad.

NAV ordnet leiligheten

I følge mannen er det NAV som har ordnet ham denne leiligheten til han får gjennomført en etterlengtet operasjon.

- Et sår på ankelen jeg fikk etter et fall vil ikke gro. Jeg venter på en amputasjon på leggen, forklarer mannen, som har vært gjennom et par år med mye sykdom.

Fra 35 varmegrader til kuldegrader

Mannen frøs, og det er ikke så rart. Han har nettopp kommet tilbake til Halden etter et opphold i Thailand. Der var det 35 varmegrader. Inne i leiligheten denne fredagskvelden HA prater med ham viser gradestokken 17 grader. Stuevinduet står oppe. Det lukter røk.

Her skal han sove i natt. Her på Os skal han bo til han ikke lenger står på venteliste for operasjon. Når den skjer, vet han ikke.

Er unikt

Brannmann Gard Korsæth var med på utrykningen til leiligheten. Den var ganske så røkfylt, men det var aldri noen brannfare.

- Jeg har aldri vært borte i noe tilsvarende, sier Korsæth om det faktum at peisen i denne leiligheten ikke var koblet til pipa.

- Her er det huseier som har ansvaret.

Kommentarer til denne saken