I kø for å få jobb

Jobbmesse i Brygga Kultursal - Karoline Johansen i samtale med Björn Olsson i Egon restaurant.

Jobbmesse i Brygga Kultursal - Karoline Johansen i samtale med Björn Olsson i Egon restaurant. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Utenfor sto folk i kø og inne i Brygga Kultursal var det trangt om plassen, da NAV Halden arrangerte jobbmesse for første gang.

DEL

– Dette er over all forventning, sier leder Astrid Nordstrand, avdeliingsleder Jan Martin Haug og markedskonsulentene Henriette Thomassen og Camilla Hoffstrøm Nygård blant cirka 700 jobbsøkere, som var innom messa.

Søkte fast jobb

To av disse var disse var Kumrije Svishta og Karoline Olsen, som begge er tilkallingsvikarer på jakt etter fast jobb.

Jobbmesse i Brygga Kultursal -  Kumrije Svishta fikk veiledning av Espen Jaavall i Arbeid og Vekst i sin jakt på fast jobb.

Jobbmesse i Brygga Kultursal - Kumrije Svishta fikk veiledning av Espen Jaavall i Arbeid og Vekst i sin jakt på fast jobb. Foto:

– Jeg jobber i butikk hos Kappahl og trives godt, men er på jakt etter en fast jobb som helt passer min utdannelse, sier Kumrije Svishta.

Hun kom fra Kosovo i 1999 og har gått på folkehøyskole i Nord-Trøndelag og utdannet seg som helsefagarbeider i Halden videregående skole. I tillegg har hun fagbrev som frisør.

– Jeg vil bruke denne muligheten på jobbmessa til å få en fast stilling som miljøarbeider. Det har vært vanskelig å få fast jobb. Jeg har gjort mange forsøk og banket på dører, men hittil har det vært vikariater. Nå håper jeg det blir noe og et sted jeg vil trives. Jeg er også åpen for videre utdanning, hvis jeg får en jobb, sier Svishta.

Mange tilbud

Karoline Johansen har søkt en fast jobb i fem år.

– Det har ikke vært lett for en tobarnsmor. Nå er jeg tilkallingsvikar ved en barneskole, men jeg kan jobbe med alt, sier hun.

Begge de to kvinnene var innom de fleste av arbeidsgiverne, som hadde 150 ledige jobber.  I tillegg var det virksomheter som bisto arbeidssøkerne. Totalt var det 35 stands i kultursalen.

– Det er bra med så mange tilbud, sier Karoline Johansen.

Godt samarbeid

Leder Astrid Nordstrand roser staben i NAV Halden i arbeidet med jobbmessa.

– Særlig har markedskonsulentene våre stått på, sier hun.

Jobbmesse i Brygga Kultursal -  avdelingsleder Jan Martin Haug (tv,) markedskonsulentene Henriette Thomassen og Camilla Hoffstrøm Nygård og leder Astrid Nordstrand i NAV Halden var fornøyd med oppmøtet til jobbmessa.

Jobbmesse i Brygga Kultursal - avdelingsleder Jan Martin Haug (tv,) markedskonsulentene Henriette Thomassen og Camilla Hoffstrøm Nygård og leder Astrid Nordstrand i NAV Halden var fornøyd med oppmøtet til jobbmessa. Foto:

Henriette Thomassen og Camilla Hoffstrøm Nygård forteller om mye jobb og godt samarbeid med kolleger, arbeidsgivere og samarbeidspartnerne AS3 Employment, Arbeid og vekst, Kirkens Bymisjon, Din utvikling og Podium.

– Vi trodde det skulle komme en del arbeidssøkere, men ikke så mange. Det er helt fantastisk med et slikt oppmøte, sier de.

Ansikt til ansikt

Før ordfører Thor Edquist klippet snora og dørene åpnet for arbeidssøkerne var det foredrag av konstituerende HR-direktør Nina Bøhn Kristiansen i Sykehuset Østfold og HC Medlien, krusedullfilosof Hans Kristian Medlien.

Det var kø til jobbmessa i Brygga Kultursal

Det var kø til jobbmessa i Brygga Kultursal Foto:

Men jobbmessa var først og fremst en arena hvor arbeidsgivere og arbeidssøkere kunne møtes ansikt til ansikt. Det var også avsatt plasser for intervjuer med jobbsøkere der og da.

I mars var det 523 arbeidsledige personer i Halden.

Artikkeltags