NAV-regler på det verste

Roy Buraas reagerer på NAV-regler om utbetaling av sykepenger.

Roy Buraas reagerer på NAV-regler om utbetaling av sykepenger. Foto:

Av
DEL

MeningerHele Norge, med Regjeringa i spissen, vil at bedrifter skal benytte arbeidstakere over 67 år. Arbeidstakere blir oppmuntret til å arbeide etter fylte 67 år. Dette er veldig bra. Bedriften vil ha muligheter til å overføre god og nyttig kunnskap fra de eldre til de yngre arbeidstakerne. De eldre vil føle at deres kunnskap og erfaring fremdeles har en god nytteverdi.

Her stopper det derimot helt opp for meg.

Jeg er arbeidstaker på 67 år, blir 68 i mai, og jeg har arbeidet i 51 år. Totalt har jeg vært sykemeldt i cirka 5 måneder av mitt 51 år lange arbeidsliv.

11.11.2019 byttet jeg kne på LHL sykehus, og operasjonen og sykehuset har jeg bare positive ting å si om. Da jeg mottok brevet fra NAV om utbetaling av sykepenger ble jeg sjokkert. Der står det at jeg får utbetalt sykepenger i 60 dager, fordi jeg er over 67 år. Dette kom meget overraskende på meg.

Jeg er økonomisk godt stilt og klarer meg etter 60 dager, men det gjør ikke alle i Norge. Alle vi som jobber betaler skatt av lønn/pensjon enten vi er 25 eller 67 år. Da bør vi også ha de samme rettighetene, i hvert fall i 1 år. Hvis vi skal oppmuntres til å stå lengre i jobb enn 67 år bør noen se nærmere på dette og øke sykepengeutbetalingene utover 60 dager.

Denne urettferdigheten kan ikke Norge være bekjent av.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags