- Jeg har lovt at den dagen jeg får en laks på over 10 kilo, så skal jeg begynne å spise fisk. Jeg er vel det man kan kalle for ganske kresen, men nå er det ingen bønn, sier den stolte laksefiskeren til HA mandag morgen.

Fisket siden tre i natt

Det har gått seks timer siden han klokka tre i natt gikk ut i Enningdalselva, på folkemunne kalt «Berbyelva», med fiskestang og en 24 grams blank salamandersluk.

- Vi sto en stund og holdt på, og praten gikk. Så plutselig, klokka kvart over fem på morran, smalt det til, forklarer Guttormsen.

- Jeg skjønte med en gang at det ikke var noen liten fisk, men det var først da jeg fikk landet den etter en 40 minutter lang kamp, at jeg så hvor stor den var, sier han.

Stolt som en hane

Stolt som en hane tok han med seg prakteksemplaret opp til vekta.

- Det var god stemning, for å si det sånn. Jeg smilte fra øre til øre, og enda mer stolt ble jeg da vi fikk veid og målt den, sier haldenseren.

11,8 kilo viste vekta. Og dermed kan Guttormsen stolt konstatere at han har tatt den største laksen hittil i år.

51 laks og 6 sjøørret

I «fangstbørsen» (oppdatert per 30.5) på hjemmesidene til ajffhalden.no står det opplyst at det siden laksesesongen startet for en drøy uke siden er tatt 51 laks og 6 sjøørret i «Berbyelva».

Men flere vil det bli. Og Raymond Guttormsen har heller ingen planer om å gi seg.

- Det er tredje året på rad jeg fisker laks. Det har blitt en hvert år, men jeg kommer til å fortsette å fiske selv om jeg alt har dratt storlaksen. Det er så trivelig og godt miljø her oppe, slår han fast.

Tok ferie for å fiske laks

I dag og i morra har han tatt ut feriedager fra jobben sin på Nexans, i tillegg ble det mange timer i elva forrige helg.

- Kjerringa var ikke så veldig fonøyd med at jeg tilbrakte hele pinsehelga her oppe. I dag kommer jeg i hvert fall hjem med storfangst, sier tobarnsfaren.

- Nå skal jeg lære meg å spise fisk

Når HA snakker med han er han på vei til Tistedalen delikatesse sammen med svigerfaren sin for å få røka og grava fisken.

Før han selv skal få smake på resultatet.

- Nå skal jeg virkelig gå inn for å lære meg å spise fisk. Denne laksen fortjener en verdig avslutning, sier Guttormsen.