– Velkommen skal du være. Dette er en viktig, men hyggelig jobb som passer for alle, sier arrangørene Halden kommune, Berg Sparebank, Kirkens Bymisjon og Halden Arbeiderblad.

2018 var siste året det ble gjennomført en felles bydugnad på våren i Halden sentrum. Siden den tid har det ikke vært større utfordringer enn at Halden kommune har klart å holde byen ren for egen maskin.

– Men nå er det mer aktivitet og mer søppel igjen, sier fagarbeider Irene Østnes i Halden kommune til HA.

Passer for store og små

Hun er også i år organisator onsdag 11. mai. Store og små haldensere oppfordres til å møte opp klokka 17 utenfor Kirkens Bymisjons kafé ved jernbanestasjonen i Halden denne dagen.

– Ta gjerne med deg egne hansker og en kost, rake eller en skuffe, sier Østnes.

Har du ingen av delene, vil du få låne på stedet.

Rydding av søppel, kosting og enkel forskjønning av områdene i Halden sentrum står på agendaen.

Pølser til alle

Etter to timers innsats, vanker det pølser og drikke sponset av Berg Sparebank.

– Vi har både pølser med svinekjøtt, med kylling, vegetaralternativ og pølser uten gluten, forsikrer Anette Henning i Berg Sparebank.

I år er Kirkens Bymisjon med som medarrangør for første gang.

– Det er lett å si ja til å bidra med et slikt arrangement. Det at vi har det fint rundt oss, gjør også noe med hodet til folk. I tillegg er dugnad sosialt, og det er alltid positivt å møte andre mennesker, sier Trond Henriksen i Kirkens Bymisjon.

Stolte haldensere

Halden Arbeiderblad er også i år med som medarrangør. Nyhetsredaktør Morten Ulekleiv håper at mange haldensere prioriterer å være med på dugnaden.

– Vi vet at haldensere er stolte av byen sin. Nå håper vi at enda litt flere enn før kan bruke den stolthetsfølelsen til å gjøre en innsats for byen. Dugnadsviljen er stor i Halden på veldig mange områder. Kanskje kan bydugnaden være en fin utfordring for de som ikke alltid stiller opp på andre arenaer? foreslår Ulekleiv.

Det er opprettet et eget arrangement på Facebook for dugnaden. Der kan du se hvem som allerede har meldt sin ankomst, du kan selv fortelle at du kommer og du kan invitere andre.

Velkommen bil bydugnad onsdag 11. mai mellom klokken 17 og 19 ved Halden jernbanestasjon!