– I fjor het det Norgessporten, nå er sidene pusset opp og det nye navnet er Direktesport, sier sportsleder i HA, Atle Wester Larsen.

Vellykket satsing

I fjor gjorde HA en stor satsing på direktesending av sport og fotball. Satsingen ble en stor suksess med tanke på abonnementstall og antall seere.

– Vi har gjort en betydelig satsing digitalt, og streaming er en stor del av det. Vi solgte 160 abonnement som følge av fotballkamper i fjor, og det er vi veldig fornøyd med. Men det er selvfølgelig plass til flere abonnenter, smiler ansvarlig redaktør Hans-Petter Kjøge.

Direktesport er altså navnet på Amedias nye sportsstreamingportal. På direktesport.no kan du som digital HA-abonnent se alt av sportssendinger fra alle Amedias aviser i Norge. I løpet av 2019 er det snakk om rundt 6.000 direktesendinger.

Rundt halvparten av disse er fotballkamper.

– Amedia har senderettighetene til 2. divisjon, og alle Kviks kamper blir naturligvis å se her. I tillegg skal vi sende mye lokalfotball, sier Wester Larsen.

Det betyr at flere av Idd, Kvik 2 og TTIFs kamper også blir sendt. I tillegg til lokaloppgjør i 6. divisjon (Fredrikshald, Berg) og 7. divisjon (Aremark, Idd 2, Fredrikshald 2, Berg 2 og Kvik 3). Etter kampslutt kan du se kampen i opptak og høydepunkter på våre nettsider.

Barne- og ungdomskamper

Som i fjor kommer også HA til å sende utvalgte barne- og ungdomskamper utover i sesongen.

– Vi ønsker å besøke alle klubbene i lokalfotballen i løpet av sesongen. Håpet er at vi i samarbeid med klubbene får laget en herlig ramme rundt disse såkalte HA-kampene, sier Wester Larsen.

I likhet med i fjor skal også HA streame direkte fra Fredriksten Cup og Femsjøcupen i fotball. Og tro ikke at HA glemmer bort andre idretter.

– Det blir sending fra Fredrikstenstafetten og mosjonsløp utover våren. Og når høsten kommer skal vi sende mer fra andre idretter, blant annet ishockey og håndball, sier sportslederen.

Helgens lokale kamper på Direktesport:

Fredag: * TTIF-Torp, serieåpning 5. divisjon 18.00

Lørdag: * Idd-Råde, serieåpning 4. divisjon 14.00

* Sola-Kvik Halden, serieåpning 2. divisjon 15.00

Mandag: *FFK 2-Kvik Halden 2, serieåpning 4. divisjon 20.00